Muziek

10CC’S Graham Gouldman

Heart Full of Songs

zaterdag

10

september
2022

20:30 - 21:40 uur
Geen pauze

Accent zaal

Prijs € 23,-
incl. garderobe

LNP

zaterdag

10

september
2022

20:30 - 21:40 uur
Geen pauzeAccent zaal

Prijs € 23,-
incl. garderobe

LNP

Graham Gouldman, schrijver van classic pophits als No Milk Today, I'm Not In Love en Dreadlock Holiday, komt naar De Harmonie voor een intiem optreden. Met toetsenist Ciaran Jeremiah en gitarist Iain Hornal reist hij door zijn imposante oeuvre.

Geboren en getogen in Manchester (Engeland) kwam Graham Gouldman al op jonge leeftijd in aanraking met muziek. Zijn eerste gitaar kreeg hij al toen hij 11 jaar oud was en begon vervolgens op zijn 15e met spelen in verschillende bands. Dit leidde in 1965 tot het ontstaan van The Mockingbirds, waar Graham het nummer ‘For Your Love’ voor schreef. Deze werd geweigerd als release voor zijn eigen band, maar bleek een mega hit bij The Yardbirds! Zijn talent voor songwriting was aangewakkerd en in de jaren die volgden scoorde hij topper na topper.

De jaren vlogen voorbij en Graham toonde aan dat hij van meerdere markten thuis was. Naast het populaire 10cc (1972) kwam er namelijk een solo carrière van de grond met meerdere succesvolle albums. Daarnaast heeft de muzikant meegewerkt aan soundtracks voor verschillende films. In combinatie met de blijvende populariteit van de 10cc platen leidde dit tot de oprichting van Heart Full of Songs in 2012: een eerbetoon aan de veelzijdigheid van deze duizendpoot, met een focus op het akoestisch overbrengen van zijn werk.

Sindsdien zit Graham Gouldman zijn muzikale loopbaan op vrijwel alle facetten in de lift. In 2014 werd namelijk zijn status als één van de beste songwriters ter wereld bevestigd in de Songwriter’s Hall of Fame in de V.S. Verder mocht hij in 2018 met Ringo Starr (The Beatles) op tournee en loopt Heart Full of Songs als een tierelier, met meerdere geslaagde tours in zowel eigen land als Nederland, België, en Duitsland.


 

Deel deze voorstelling:   E-mail
Dagkaart bus/trein Arriva
Prijs: € 7.50
https://harmonie.nl/files/product/1646824496-Site.jpg
zaterdag 10 september 2022 om 20:30 uur