A Chorus Line

Prijs € 48,-

AEGON zaal

Prijs € 48,-

Negen Tony Awards sleepte de legendarische Broadwaymusical ‘A Chorus Line’ binnen. Nummers als ‘I Hope I Get It’, ‘I Can Do That’, ‘What I Did For Love’ en ‘One’ werden regelrechte musicalklassiekers. Ook in de Nederlandse versie strijden zeventien jonge toptalenten om die ene felbegeerde rol. Wat zijn hun dromen, angsten en passies? Deze wereldwijde kaskraker is een briljante mix van zang, dans en meeslepend drama.

Ze willen maar één ding: een rol. Want alleen in de spotlights voelen ze zich prettig. ‘A Chorus Line’ vertelt het verhaal van zeventien jonge toptalenten in hun strijd om die felbegeerde rol. Tijdens de audities vraagt de regisseur de dansers naar hun levens. Als ze hun eerste schroom hebben afgeworpen, vertellen ze over hun dromen, angsten en passies. Volg de drijfveren van de ambitieuze dansers in een nieuwe Nederlandse versie van deze legendarische Broadway-musical.
‘A Chorus Line’ is de voorloper van tv-talentenjachten en laat de genadeloze afvalrace vol bloed, zweet en tranen van dichtbij zien. Door de briljante mix van zang, dans en meeslepend drama won de musical een regen aan prestigieuze prijzen, waaronder negen Tony Awards. Het stuk groeide wereldwijd uit tot een kaskraker en nummers als ‘I Hope I Get It’, ‘I Can Do That’, ‘What I Did For Love’ en ‘One’ werden regelrechte musicalklassiekers.

Script: James Kirkwood en Nicholas Dante | regie en choreografie: Martin Michel | muziek: Marvin Hamlisch | liedteksten: Edward Kleban | spel: Edwin Jonker, Bettina Holwerda, Fleur Jagt, Esmée Dekker, Leon de Graaf e.v.a. | muzikale leiding: Alberto Klein Goldewijk | decor: Eric van der Palen | kostuums: Arno Bremers

Website: www.dommelgraafencornelissen.nl