Entertainment

African Sunset

Rabobank zaal

Rabobank zaal

In ‘African Sunset’ nemen de negen krachtige Zuid-Afrikaanse vrouwen van Abafazi het publiek mee op reis om de muziek en cultuur van Zuid-Afrika te ervaren. Twee jaar geleden toerden zij voor het eerst langs de Nederlandse theaters. Nu doen zij dat dunnetjes over met bekende hits van onder meer Miriam Makeba en Brenda Fassie en eigen composities. Omlijst door dynamische dans, schitterende kostuums en opzwepend spel op Afrikaanse instrumenten.

Abafazi (Zulu voor ‘vrouwen’) toerde twee jaar geleden voor het eerst langs de Nederlandse theaters. Het zal velen plezier doen dat het negental u opnieuw mee op reis neemt langs de muziek en cultuur van Zuid-Afrika. In ‘African Sunset’ zingen de dames bekende hits van onder meer Miriam Makeba en Brenda Fassie en eigen composities, omlijst door dynamische dans. Minstens zo opvallend is hun opzwepende spel op de Afrikaanse drum en de melodieuze marimba, van oudsher het domein van mannen. De kleurrijke Abafazi hebben daar echter lak aan. Voeg daar nog eens de schitterende kostuums bij en er zijn voldoende redenen om eens te gaan kijken waar deze krachtige Zuid-Afrikaanse vrouwen voor staan.

Ontdek waar Zuid-Afrikaanse vrouwen voor staan

Website: www.wereldtheater.com