Toneel

Abattoir Fermé

Gonzo

woensdag

6

februari

20:30

Rabobank zaal

Prijs € 22,50
incl. garderobe en pauzedrankje

woensdag

6

februari

20:30Rabobank zaal

Prijs € 22,50
incl. garderobe en pauzedrankje

Centraal in ‘Gonzo’ staat het leven van Hunter S. Thompson: excentriekeling, activist, wapengek en schrijver van Fear and Loathing in Las Vegas. De voorstelling begint in de fifties en eindigt in de berghut waar Thompson in 2005 zelfmoord pleegde. Het Vlaamse Abattoir Fermé is gefascineerd door verlangens, angsten en fantasieën. Inspiratiebronnen zijn mooie, gevaarlijke vrouwen en zonderlinge mannen. Uitzinnig rock-‘n-rolltheater!

Abattoir Fermé heeft een fascinatie voor de verlangens, angsten en fantasieën van de mens en laat zich graag inspireren door mooie, gevaarlijke vrouwen en zonderlinge mannen. ‘Gonzo’ belooft uitzinnig en ontluisterend rock-‘n-roll spelerstheater te worden over de geschiedenis en excessen van het moderne westen. De term ‘Gonzo’ verwijst naar een vorm van subjectieve journalistiek, waarmee enfant terrible Hunter S. Thompson (1937-2005) graag pionierde. Het leven en werk van deze excentriekeling, activist, wapengek en schrijver zijn een gesamtkunstwerk waarin journalistiek, fictie, kunst en drugs naadloos in elkaar overlopen. Zijn bekendste werk is ‘Fear and Loathing in Las Vegas’, waarin Thompson – onder invloed van alles wat God verboden heeft – rondreist door een koortsig en turbulent Amerika van pretparken, raciale spanningen, paranoia en losgeslagen consumentisme.
‘Gonzo’ is een hallucinatie die begint in de fifties bij de rock-'n-roll en eindigt – via Vietnam en Watergate – in een berghut in 2005, waar Thompson zich een kogel door het hoofd jaagt en zijn as door een kanon de lucht laat inschieten.


Tekst en regie: Stef Lernous, geïnspireerd door leven en werk van Hunter S. Thompson | spel: Steve Geerts, Kirsten Pieters, Anneke Sluiters, Chiel van Berkel en Tine Van den Wyngaert | decor- en lichtontwerp: Stef Lernous en Sven Van Kuijk

Uitzinnig rock-‘n-rolltheater!

Website: www.abattoirferme.be