Wereldmuziek

Ad Vanderveen & Kersten de Ligny

Folk City

Accent zaal

Prijs € 15,-
incl. garderobe en pauzedrankje

Accent zaal

Prijs € 15,-
incl. garderobe en pauzedrankje

Ad Vanderveen (zang, gitaren en harmonica) en zijn levenspartner Kersten de Ligny (harmonyzang, autoharp en percussie) brengen intieme akoestische nummers, waaronder die van Vanderveens meest recente cd 'Worlds Within'. In de jaren tachtig maakte hij naam als de Nederlandse Neil Young. Tegenwoordig is Vanderveen een van de meest gerespecteerde singer-songwriters in de rootsrock- en americanascene. Een breekbaar optreden!

Ad Vanderveen maakte in de jaren tachtig naam als de Nederlandse Neil Yong, tegenwoordig wordt hij geroemd als één van de meest gerespecteerde singer-songwriters in de hedendaagse rootsrock/americana scene.
Geboren als Nederlander (Hilversum 1956) liggen zijn muzikale wortels in Canada dankzij zijn Canadese familie achtergrond.
Voordat het genre ‘America’ een begrip werd, zocht Ad muzikale inspiratie in het combineren van rock-'n-roll, folk en country. Mede door zijn ervaringen in diverse bands vond hij zijn eigen stijl in de vroeg jaren 90 Vanderveen`s muziek omvat een groot aantal stijlen, van intieme akoestische tot expressieve en uitgebreide elektrische improvisaties met zijn garage band The O'Neils. In de loop der jaren heeft Ad een indrukwekkende lijst van solo cd's en talrijke projecten. Hij heeft gewerkt met veel grote muzikanten over de hele wereld zoals: Al Kooper Al Perkins, Leland Sklar, Herman Brood, Flaco Jimenez, Iain Matthews, Eliza Gilkyson, Eric Andersen, David Olney. Ad Vanderveen treedt op met zijn levenspartner en zangeres Kersten de Ligny. Samen zullen zij akoestische nummers spelen waaronder die van zijn meest recente CD `‘Worlds Within’.


Ad Vanderveen: zang, gitaren en harmonica Kersten de Ligny:harmony zang, autoharp,percussie

Een breekbaar optreden!

Website: www.advanderveen.com