Toneel

SERIEPRIJS € 12,50
Prijs € 20,-

korting met dbiebpas

Hoe kun je gelovig zijn én homoseksueel? Is die kloof tussen religie en homoseksualiteit te overbruggen? Voor Marcus is het een persoonlijk vraagstuk, waarvan hij denkt dat moeders de redding kunnen zijn. Zij hebben de kracht om iemand onvoorwaardelijk lief te hebben.

gemaakt en gespeeld door Nazmiye Oral en Marcus Azzini. Beiden zijn extravert, ruimdenkend en eigenzinnig-gelovig. Ze hebben beiden een migratieverleden. En beiden zijn zij ouder én kind.

Nazmiye Oral waarschuwt. Zij heeft jarenlange ervaring met projecten die gemeenschappen en individuen bevragen op hun bestaansrecht, samenhang, autonomie en vergevingsgezindheid. Zij weet dat moeders hun kinderen als geen ander onherroepelijk kunnen verstoten. Verzoenen is geen vanzelfsprekendheid. Alleen een moeder kan zeggen ‘ik gaf jou het leven, maar nu verklaar ik je dood’. Hoe onvoorwaardelijk is die liefde tussen een moeder en een kind dan? Nazmiye is begaan met de complexe positie van de vrouw in een gemeenschap en vraagt zich af: kun je geloven zonder je vrijheid te verliezen?

Voor God is een Moeder gaan Marcus Azzini en Nazmiye Oral op zoek naar gelovige moeders en homo-zonen om met hen in gesprek te gaan. Ze halen verhalen op uit onder andere de christelijke en islamitische gemeenschap die, naast hun eigen ervaringen, het uitgangspunt vormen voor de voorstelling. Een voorstelling over de liefdevolle en complexe relatie tussen moeders, zonen en religie.

God is een Moeder wordt een voorstelling gemaakt en gespeeld door Nazmiye Oral (vaste speler en auteur bij Adelheid+Zina) en Marcus Azzini (regisseur en artistiek directeur bij Toneelgroep Oostpool). Beiden zijn extravert, ruimdenkend en eigenzinnig-gelovig. Ze hebben beiden een migratieverleden. En beiden zijn zij ouder én kind.

Met en door Nazmiye Oral, Marcus Azzini en Sidar Toksoz | Eindregie Adelheid Roosen

Over de (on)voorwaardelijke liefde tussen moeders en zonen

Website: toneelgroepoostpool.nl adelheidzina.nl

Deze voorstelling is onderdeel van de serie Passepartout Toneelgroep Oostpool