Theatercollege

Albert Klein Haneveld

Op zoek naar de gemiddelde Nederlander/Liwadder

woensdag

8

februari
2023

20:30 uur

Accent zaal

Prijs € 23,50
incl. garderobe en pauzedrankje

korting met dbiebpas

woensdag

8

februari
2023

20:30 uurAccent zaal

Prijs € 23,50
incl. garderobe en pauzedrankje

korting met dbiebpas

In Op zoek naar de gemiddelde Nederlander neemt Albert Klein Haneveld zijn publiek mee op een absurde zoektocht. Een reis langs een eindeloze hoeveelheid statistieken over Nederlanders. Om uiteindelijk vast te kunnen stellen wie van ons het meest gemiddeld is. De hoeveelheid data is overweldigend en soms dreigt Klein Haneveld erin te verdrinken. Als een ware detective vindt hij uiteindelijk toch wat hij zoekt. De gemiddelde Nederlander blijkt gewoon in uw stad te wonen.

De gemiddelde Nederlander is volgens Albert Klein Haneveld de belangrijkste persoon van het land. Veel belangrijker nog dan de koning. Deze man (of vrouw) is volkomen normaal en daardoor een voorbeeld voor ons allemaal. Maar wie is het? Niemand die het weet.

Voor Klein Haneveld is het de heilige graal. Hij is vastbesloten om hem (of haar) te vinden. Makkelijk is dat niet, want van de 17 miljoen inwoners kan het er maar één zijn. Eén persoon die aan al die statistieken voldoet. Het is een speld in een hooiberg.

Voor deze voorstelling heb je een mobiele telefoon en de gratis app Kahoot! nodig.

Albert Klein Haneveld is documentaire- en theatermaker. Eerder maakte hij de documentaire en het theaterprogramma Ruilen; van konijn tot fortuin, waarin hij uit de doeken doet hoe je van een gratis konijn naar een miljoen kunt ruilen.


Producent: Hollandse Helden
Cast: Albert Klein Haneveld
Regie: Elisabeth Boor

Website: hollandsehelden.nl/op-zoek-naar-de-gemiddelde-nederlander

 

Deel deze voorstelling:   E-mail