Muziek

Alex Roeka

EN TOEN INEENS

Accent zaal

Prijs € 22,50
incl. garderobe en pauzedrankje

Accent zaal

Prijs € 22,50
incl. garderobe en pauzedrankje

Alex Roeka wordt gezien als de Nederlandse evenknie van Bob Dylan en Leonard Cohen. Een kwarteeuw geleden schreef hij zijn eerste Nederlandstalige liedjes. In deze jubileumvoorstelling brengt Roeka veel parels uit zijn omvangrijke oeuvre terug in het licht. Fans zullen blij zijn om liedjes als ‘Vuur en ijs’ en ‘Kermis in Ravenstein’ weer in het theater te kunnen horen. En mensen die Roeka niet kennen, kunnen in één klap 25 jaar schade inhalen!

In juli 1992 schreef Alex Roeka zijn eerste Nederlandstalige liedjes. 25 jaar later kan hij terugzien op een rijke carrière met honderden voorstellingen, diverse prijzen, een stoet aan juichende recensies, en wordt hij gezien als de Nederlandse evenknie van songwriters als Bob Dylan en Leonard Cohen. In zijn eerdere programma’s maakte hij maar zelden gebruik van oude nummers. Hoogste tijd dus om de parels uit zijn omvangrijke oeuvre in deze jubileumvoorstelling terug in het licht te halen. De fans zullen blij zijn om liedjes als ‘Vuur En IJs’, ‘Kermis In Ravenstein’, ‘Lege Ochtendkroeg’ weer in het theater te kunnen horen. En mensen die Roeka niet kennen, kunnen in één klap 25 jaar schade goedmaken.


Let op: de voorstelling is verplaatst van woensdag 21 februari naar vrijdag 23 februari!

Het Parool ****: “Muzikale poëzie van wereldniveau.”

Website: www.alexroeka.nl

Het Parool ****: “Muzikale poëzie van wereldniveau.”

Writteninmusic over het album ‘Voort!’ (2015): “Hij heeft al een prachtig oeuvre geschapen tot aan de dag van vandaag. En met dit album mag hij er een pareltje bijtellen.”