Wereldmuziek

Na afloop live muziek in de foyer

Rabobank zaal

Na afloop live muziek in de foyer

Tradities en verwachtingen staan de internationaal gevierde Amsterdam Klezmer Band niet in de weg. Tijdens dit multimediale theaterconcert ondersteunen verrassende videoprojecties het verhaal en de muziek. Klezmer heeft een uitbundige én weemoedige kant. De intimiteit van het theater leent zich perfect om dat donkere karakter uit te diepen. In ‘Septacost’ zoekt de band naar een remedie tegen eenzaamheid, waarbij de muziek louterend zal werken.

‘Septacost’ onderstreept dat de internationaal gevierde Amsterdam Klezmer Band zich niet laat beperken door tradities en verwachtingen. Het wordt een multimediaal theaterconcert dat balanceert tussen melancholie en euforie. Het decor zit vol verrassingen, met videoprojecties die onderdeel worden van het verhaal en de muziek. Klezmer heeft naast een uitbundige ook een weemoedige kant, net als de band zelf. De intimiteit van het theater leent zich bij uitstek om dat donkere, mysterieuze karakter uit te diepen. ‘Septacost’ wordt een zoektocht naar een remedie tegen eenzaamheid, waarbij de muziek louterend zal werken. De vraag is dan ook niet of, maar wanneer je wordt beloond met een bevrijdende apotheose.

Regie: Martin Draax | contrabas, banjo en zang: Jasper de Beer | altsaxofoon en zang: Job Chajes | percussie en zang: Alec Kopyt | trompet: Gijs Levelt | trombone en percussie: Joop van der Linden | klarinet en zang: Janfie van Strien | accordeon: Theo van Tol

Website: www.amsterdamklezmerband.com