Cabaret

Amsterdams Kleinkunst Festival

Kleine zaal

Kleine zaal

Claudia de Breij, Richard Groenendijk, Pieter Derks, Van der Laan en Woe en Yentl & De Boer: allen bereikten de finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival. Na drie intensieve selectierondes, de halve finales én de finale is de winnaar van de Sonneveldprijs 2016 bekend. De drie finalisten toeren van september tot en met december met hun zelfgeschreven programma’s langs Nederlandse theaters. Geniet van het talent van de toekomst!

Na drie intensieve selectierondes, de halve finales én de finale is de winnaar van de Sonneveldprijs 2016 bekend. De drie finalisten toeren van september tot en met december met hun zelfgeschreven programma’s langs de theaters in Nederland. Zo maken zij (letterlijk en figuurlijk) de kilometers die nodig zijn voor een permanente plaats in het vak. En daarbij worden ze gecoacht door professionele regisseurs en theatermakers. Een speciale presentator vertelt door de avond heen alle ins en outs van het festival en praat de diverse voorstellingen aan elkaar. ‘Claudia de Breij, Richard Groenendijk, Pieter Derks, Van der Laan en Woe, Louise Korthals en Yentl & De Boer.’ Het is slechts een luttele greep uit het rijtje oud-finalisten van het Amsterdams Kleinkunst Festival. Je kunt dus met een gerust hart plaatsnemen in de stoelen van het theater om hét talent van de toekomst te ontdekken!

De drie finalisten:
STEFANO KEIZERS [SONNEVELDPRIJS]
Na jarenlang als zangcoach te hebben gewerkt voor grote Nederlandse artiesten zoals Edsilia Rombley, Pia Douwes en Maaike Widdershoven, besloot Stefano Keizers (Yaoundé, Kameroen, 1984) twee zomers geleden om voor zichzelf tebeginnen en zijn eigen, kleine, ingetogen liedjes ten gehore te brengen. Dit beviel hem zo goed dat hij op aandringen van een aantal van zijn beste vrienden heeft besloten dit jaar deel te nemen aan het Amsterdams Kleinkunst Festival. Daar zal hij, naast zijn gevoelige, voor het eerst ook zijn tekstuele kant aan de mensheid openbaren. Stefano is een performer pur sang (…) hij balanceert – soms gevaarlijk – op de grenzen van absurdisme en surrealisme (…) en heeft het lef stevig in te gaan tegen de vertrutting waar veel cabaret onder lijdt.’

DE FRANSSE EIJKEL [PUBLIEKSPRIJS]
Ze kunnen niks. Ze mogen niks. Ze willen niks. En ze doen niks. De Fransse Eijkel, bestaande uit Christian van Eijkelenburg en Sanne Franssen, neemt u op ongedwongen wijze mee op een melancholische, mistroostige en zwartgallige reis naar de generatie die wordt uitgejoeld en uitgekotst.Oftewel de generatie van niks. Neem een duik in het warme bad dat zij theater noemen.

MERIJN KROL [DERDE PRIJS]
Merijn Krol (homo sapiens sapiens) is een tweevoetige primaat uit de familie van de Krollen. DNA onderzoek wijst uit dat Merijn Krol zo’n 28 jaar geleden in Veghel is ontstaan. Merijn heeft zeer goed ontwikkelde hersenen die hem in staat stellen tot abstract nadenken, taal, introspectie, probleemoplossing en (theoretisch) tot emotie, maar hier werkt hij nog aan. Dankzij zijn intelligentie en rechtopstaande houding (waardoor de armen vrij zijn om een veelvoud aan handelingen uit te voeren) is Merijn Krol veel meer dan andere soorten in staat om dat wat hem bezig houdt om te zetten in liedjes, conferences en andere theatrale uitspattingen, terwijl hij zichzelf daarbij begeleidt.

Website: www.amsterdamskleinkunstfestival.nl