Cabaret

André Manuel

De Onzen

Kleine zaal

Prijs € 18,50
incl. garderobe en pauzedrankje

Kleine zaal

Prijs € 18,50
incl. garderobe en pauzedrankje

In deze anderhalf uur durende parodie op een voorstelling gaat André Manuel op zoek naar geluk. Het is 2016. We bombarderen de moslims in het Midden-Oosten en in de media galmt de vraag: waarom zijn ze zo boos op ons? Manuel gebruikt het podium precies waar het voor bedoeld is: een plek waar je de dingen onomwonden kunt zeggen.

“De Onzen. Het 632ste programma van de zogenaamde André Manuel. In deze anderhalf uur durende parodie op een voorstelling gaat Manuel op zoek naar geluk. Over vluchtelingen die in ieder geval wat te doen hebben versus de Tokkies die daar ook naar verlangen. En Manuel is wars van iedere ambitie. Maar als Trump de volgende president van de Verenigde Staten van Amerika wil worden, dan mag Manuel dit programma maken. De Pers over zijn vorige voorstelling? ‘Niet Joods genoeg.’ ‘ Hij legt rare accenten.’ ‘Een onverbeterlijke atheïst die wat meer naar onze vader had moeten luisteren.’

Het is 2016. We bombarderen de moslims in het Midden Oosten. En in de media galmt de vraag, waarom zijn ze zo boos op ons. “
André Manuel gebruikt het podium precies waar het voor is bedoeld: een plek waar je de dingen onomwonden kan zeggen. “Hij is scherper dan ooit, strooit zout in een recordaantal wonden.” (Het Parool)

Hij strooit zout in een recordaantal wonden

Website: www.maneman.nl

De pers schreef over Het Geval Apart:

NRC (****): André Manuel hakt erin met harde show
"De in hoog tempo gedebiteerde grappen zijn functioneel, effectief en in een pakkend kader gezet. Ze gaan over de angstige vraag of we nog kunnen zeggen wat we willen. (...) Zo is Manuels nieuwe programma één van de beste uit zijn hele oeuvre. Het zou hem hoognodig bekender moeten maken."

De Stentor (*****): Onderbuikspreker André Manuel nog gewaagder
“Waar Hans Teeuwen is gestopt, gaat Manuel gewoon door. ‘God is gif’, zegt hij onomwonden en steekt de atheïsten meer dan eens een hart onder de riem. Hij is momenteel de enige die op een cabaretpodium ongelimiteerd zijn tong als wapen gebruikt (…) Fanatieke Joden, radicale moslims en 'blije christenen' kunnen rekenen op een hoofdrol in zijn show. (…) De veertiende solo van Manuel is een hele gewaagde. Laat degenen die hem de mond willen snoeren wel beseffen dat 'de gekken en gestoorden' altijd, ook zonder deze karakteristieke hofnar, een podium vinden.”

Dagblad van het Noorden (****):
‘’Fantasierijke betogen, vermakelijke oplossingen en gitzwarte grappen.’’

Het Parool (****) : André Manuel zoekt de grens van de beschaving op
“André Manuel is scherper dan ooit. Hij strooit zout in een recordaantal wonden en zoekt de grens van beschaving op. Toch is ‘het geval apart’ meer dan een vrijblijvende opsomming van grove beledigingen, want onder zijn grijnzende gelaat zie je de wanhoop borrelen en ontroert hij muzikaal zijn publiek.”

Leeuwarder Courant (****) : Het podium als laatste vluchthaven voor het vrije woord
“Met fantasierijke betogen, vermakelijke oplossingen en gitzwarte grappen worden ieders overtuigingen onderuit gehaald.”