Klassiek

Andrei Korobeinikov

AEGON zaal

AEGON zaal

De Moskouse pianist Andrei Korobeinikov won tot dusver meer dan twintig prijzen op nationale en internationale concoursen en treedt over de hele wereld op. Onlangs voltooide hij een solo voor Mirare Scriabin, die hij opnam in de Bayerischer Rundfunk in München. Dit stuk wordt nu door kenners beschouwd als een van de allermooiste Scriabin-interpretaties ooit. Een pianoconcert van wereldklasse.

Andrei Korobeinikov werd in 1986 geboren in Moskou. Deze uitstekende pianist speelde over de hele wereld en werd beloond met meer dan twintig prijzen op nationale en internationale concoursen, waaronder de ‘Alexander Scriabin International Piano Competition’ en het ´Rachmaninov Piano Concours´ in Los Angeles in 2005, waar hij een speciale publieksprijs in ontvangst mocht nemen.

Op zijn negentiende studeerde hij cum laude af aan het conservatorium van Moskou (beste muzikant van het decennium) en vervolgde zijn studie aan het Royal College of Music in Londen.

Andrei Korobeinikov speelde wereldwijd onder andere samen met gerenommeerde orkesten zoals Philharmonia Orchestra, St Petersburg Philharmonic, Konzerthausorchester Berlijn, Orchestre National de France en het Tsjaikovski Symfonie Orkest van Moskou.

Op het gebied van kamermuziek, speelt hij samen met gerenommeerde musici als Vadim Repin, Alexander Kniazev, Dmitri Makhtin en het Borodin Kwartet.

In 2008 nam hij zijn eerste cd op voor Mirare, gewijd aan Scriabin. De opname bracht hem buitengewone succesen en prijzen: Diapason d'Or van het jaar van Diapason Magazine en Choc van Classica magazine. Daarna volgden twee albums; een selectie van Beethoven Sonatas and Bagatelles en een album gewijd aan Sjostakovitsj Preludes op.34 en de 2 Concertos (met Lahti Symphony Orchestra / Okko Kamu). De laatste werd geprezen door de internationale pers.

De pianist voltooide onlangs een solo voor Mirare Scriabin, die hij opnam in de Bayerischer Rundfunk in München. Dit stuk wordt nu beschouwd als een van de mooiste Scriabin interpretaties.

Website: www.korobeinikov.com

"Minder was zeker meer in deze Russische handen "
Charles Lonberger , Beverly Hills Outlook , juni 2005
"In feite speelt hij zeer goed "