Anneke van Giersbergen

zaterdag

januari

Rabobank zaal

Rockzangeres Anneke van Giersbergen verwierf in het midden van de jaren negentig faam met haar band The Gathering. Ondanks die duidelijke keuze voor metal is ze altijd grenzen blijven verkennen. Met haar kraakheldere stem betovert ze metalheads én liefhebbers van akoestische luisterliedjes. In dit theaterconcert geeft Van Giersbergen een inkijkje in haar leven en zingt ze akoestische uitvoeringen van songs uit haar 25-jarige carrière.

In 1994 stond Anneke van Giersbergen voor het eerst op het podium met metalpioniers The Gathering. Ze kreeg vrijwel direct wereldwijd erkenning als rockzangeres, maar muzikaal is ze altijd grenzen blijven verkennen. Met haar kraakheldere stem betovert ze zowel liefhebbers van akoestische luisterliedjes als metalheads. In al die jaren trad Anneke op in ruim veertig landen en nog steeds geniet ze van het onderweg zijn. Tijdens de vluchten wordt er gekletst en gelachen, worden er plannen gesmeed en herinneringen opgehaald. In het theaterconcert ‘Inchecken’ geeft ze een inkijkje in haar leven onderweg. Anneke vertelt anekdotes en zingt akoestische uitvoeringen van songs uit haar 25-jarige carrière. Een feest van herkenning voor vaste volgers, een verrassende kennismaking voor nieuw publiek.

Zang en gitaar: Anneke van Giersbergen | gitaar: Ferry Duijsens

Website: www.annekevangiersbergen.com