Toneel

Art

Waldemar Torenstra, Thijs Römer en Frederik Brom

zondag

19

mei
2019

15:00

AEGON zaal

Prijs € 27,50
incl. garderobe en pauzedrankje

Korting met dbiebpas

v/d Valk Hotel & Theater arrangement

zondag

19

mei
2019

15:00AEGON zaal

Prijs € 27,50
incl. garderobe en pauzedrankje

Korting met dbiebpas

v/d Valk Hotel & Theater arrangement

De internationaal bekroonde komedie ‘Art’ is een van de bekendste toneelstukken van de Franse schrijfster Yasmina Reza. In deze nieuwe uitvoering kruipen Waldemar Torenstra, Thijs Römer en Frederik Brom in de huid van drie vrienden. Mark en Ivan gaan bij Serge langs om het supermoderne schilderij te bekijken dat hij heeft gekocht. Smaken verschillen en het schilderij vormt een excuus om elkaar eens goed de waarheid te vertellen.


Het begint allemaal als Serge voor een idioot hoog bedrag een hypermodern doek koopt en zijn vrienden Mark en Ivan uitnodigt om het te komen bewonderen. Mark vindt het een draak van een werk, een reactie die Serge in het verkeerde keelgat schiet. Ivan probeert de boel te sussen – over smaak valt niet te twisten, toch? – maar gooit onbedoeld olie op de al verhitte discussie. Al snel wordt het schilderij een excuus om elkaar eens goed de waarheid te zeggen. Zetten ze zo hun vriendschap op het spel? 

De première vond bijna 25 jaar geleden plaats in Parijs en sindsdien is het stuk verschillende keren onderscheiden, onder meer met een Laurence Olivier Award en Tony Award voor Best Play en een Olivier Award voor Best Comedy.

Hotel & Theater arrangement | Boek deze voorstelling met een uniek Hotel & Theater arrangement i.s.m. v/d Valk Hotel Leeuwarden! Inclusief overnachting, ontbijtbuffet, theaterticket, ontvangst & pauze arrangement én parkeerticket voor slechts €99,- per persoon. Klik hier voor alle informatie en om dit arrangement te reserveren via v/d Valk Hotel Leeuwarden. 


Tekst: Yasmina Reza | vertaling: Coot van Doesburgh | regie: Paula Bangels | met: Waldemar Torenstra, Thijs Römer en Frederik Brom

Zetten ze hun vriendschap op het spel?

Website: www.senf.nl

Kijk hier de uitzending van Koffietijd op maandag 11 februari