Jeugd & Familie

As you like it

De Toneelmakerij en Circus Treurdier

zaterdag

17

december
2022

19:00 - 20:40 uur
Geen pauze

Grote zaal

Prijs € 17,50
incl. garderobe

VANAF 8 JAAR

korting met dbiebpas

vier je kinderfeestje

zaterdag

17

december
2022

19:00 - 20:40 uur
Geen pauzeGrote zaal

Prijs € 17,50
incl. garderobe

VANAF 8 JAAR

korting met dbiebpas

vier je kinderfeestje

De Toneelmakerij en Circus Treurdier slaan de handen ineen, blazen het stof af van een klassieker en presenteren een zinderende voorstelling voor iedereen vanaf acht jaar. As You Like It is een knettergekke, bomvolle, muzikale en radicale bewerking van de beroemde liefdeskomedie van Shakespeare. Een romcom voor de hele familie, over de voor- en nadelen van verliefd zijn.

Wanneer Rosalinde en Orlando elkaar voor het eerst zien bij een poetry slam is het liefde op het eerste gezicht. Zijn zij elkaars redding uit hun mistroostige bestaan?

Ontvlucht de benauwde stad, nestel je bij het kampvuur en warm je aan de melancholische songs van Circus Treurdier en de Toneelmakerij.

Het verhaal
Rosalinde wordt samen met haar nichtje en hartsvriendin Celia het huis uit gezet. Ze vluchten het bos in. Uit angst voor struikrovers en andere griezels vermommen ze zich. Ze gaan op zoek naar Rosalindes vader, die in de Ardennen een populaire camping runt. Een idyllische plek met vegetarische cuisine en knuffelige jamsessies bij het kampvuur. Dresscode: as you like it. Ook Orlando slaat op de vlucht vanwege een vreselijke ruzie thuis. In het bos komen Rosalinde en Orlando elkaar toevallig tegen. Maar Rosalinde houdt de boot af. Is Orlando wel echt verliefd op haar? Of is hij eigenlijk verliefd op zichzelf? Is iemand die gek is van verliefdheid überhaupt wel te vertrouwen?

Ga mee
As You Like It neemt je mee op een dwaaltocht door de Ardennen op zoek naar de ware. Een voorstelling die afrekent met romantische clichés en de hokjesgeest. Vol verwarring, verlangen en verkleedpartijen. 

 


Credits
tekst: William Shakespeare en Circus Treurdier; Jan-Paul Buijs, Ellen Parren, Peter van Rooijen  
regie: Paul Knieriem   
dramaturgie: Paulien Geerlings   
componist: Wessel Schrik  
scenografie: Janne Sterke   
lichtontwerp: Gé Wegman   
kostuumontwerp: Esmée Thomassen  
geluidsontwerp:  Maurits Thiel   
met Alicia Boedhoe, Myrthe Huber, Wart Kamps, Vince van Neer, Ellen Parren, Peter van Rooijen, Dennis Rudge, Wessel Schrik, Rop Verheijen  

Vier je kinderfeestje!
Ben jij jarig (geweest)? Op zoek naar een origineel kinderfeestje? Vier je verjaardag feestelijk in De Harmonie, klik hier voor meer informatie.

Een Shakespeariaanse romcom voor de hele familie, over de voor- en nadelen van verliefd zijn

"Een uiterst soepele, bijzonder humoristische, eigentijdse versie van Shakespeare's komedie" ★★★★★ Scenes
"Feestelijke feelgood-bewerking" - NRC Handelsblad

 

Deel deze voorstelling:   E-mail