Astrid Seriese & Erwin van Ligten

SCHATTEN!

Kleine zaal

Kleine zaal

Voor het poëtische popconcert 'SCHATTEN' hebben zangeres Astrid Seriese en gitarist Erwin van Ligten de fraaiste juweeltjes uit hun muzikale en literaire schatkisten opgeduikeld. Samen staken zij liedjes en gedichten van bijvoorbeeld Elvis Costello, Billie Holiday, Maya Angelou en Tom Waits in een fijn nieuw jasje. En natuurlijk brengt dit doorgewinterde duo ook eigen werk ten gehore. Hun schatkisten geven veel parels prijs.

Zangeres Astrid Seriese en gitarist Erwin van Ligten duikelen voor het poëtische popconcert ‘SCHATTEN!’ de mooiste juweeltjes op uit hun gezamenlijke muzikale en literaire schatkist. Songs en gedichten van onder anderen Elvis Costello, Billie Holiday, Maya Angelou en Tom Waits worden in een nieuw jasje gestoken en het duo speelt ook eigen werk.
Seriese verdiende haar sporen in theaterproducties van regisseur Johan Simons en Louis Andriessen en bespeelde alle jazzpodia in binnen- en buitenland met trompettist Nedly Elstak en saxofonist Willem Breuker. Haar muzikale evenknie, gitarist en sparring partner Erwin van Ligten, werkte met Julya Lo’ko, Micheline Van Hautem en Barry Hay.

Zang: Astrid Seriese | gitaar: Erwin van Ligten

Website: www.kikproductions.nl

GPD over de cd ‘Wheel of Life’ van Astrid Seriese:
“Het is weinig Nederlandse zangeressen gegeven zo’n overdonderende come-back te maken.”

Trouw over Erwin van Ligten:
“Snarenvirtoos Erwin van Ligten, evenknie van Bob Brozman en Ry Cooder, heeft lak aan simpele gitaarakkoorden.”