Toneel

Avondland

woensdag

21

november

20:30

Accent zaal

Prijs € 15,-
incl. garderobe

2018

woensdag

21

november

20:30Accent zaal

Prijs € 15,-
incl. garderobe

2018

Wat heeft het leven van een 18-jarige in Ternat , Groningen of Berlijn gemeen met dat van een 18-jarige op Lesbos, in Gdansk, Barcelona, Bern, Tallinn, Marseille, Istanbul, Bucharest and Siglufjörður? Niet veel – maar ze wonen wel allebei in een land dat deel uitmaakt van Europa.

18 jongeren maken een roadtrip samen met 4 ervaren en bevlogen theatermakers bezoeken ze jongeren in 11 gaststeden, laven ze zich aan ingrijpende plekken, intense ontmoetingen en imposante verhalen.

Wat heeft het leven van een 18-jarige in Ternat , Groningen of Berlijn gemeen met dat van een 18-jarige op Lesbos, in Gdansk, Barcelona, Bern, Tallinn, Marseille, Istanbul, Bucharest and Siglufjörður? Niet veel – maar ze wonen wel allebei in een land dat deel uitmaakt van Europa. Ze zijn beiden 18 jaar en staan aan de vooravond van een continent waar sommigen onder ons zich ernstig zorgen overmaken. Het is hier waar vele oorlogen woedden, waar de Muur viel, het continent dat zijn eigen munt kreeg en het is ook hier waar deze dagen veel ‘nieuwe Europeanen’ aanspoelen opzoek naar een nieuwe thuis. Dit eeuwenoude AVONDLAND is als een levend organisme dat beweegt en constant in verandering is. Zoveel verschillende talen, landen, volkeren, grenzen, culturen, oorlogen, vrede, splitsing, vereniging, unies in opbouw maar ook in afbraak. Deze veranderingen zijn duidelijk zichtbaar als je kijkt naar de geschiedenis, maar ook nu is ze zo ontzettend voelbaar. Welke richting gaan we uit? Wat is de toekomst van Europa?                                     

Het lijkt dat de chaos toeneemt naarmate we het heden naderen. Dit schone continent dat eeuw naar eeuw de tijdlaag heeft aangelegd waarop wij nu leven, heeft voor de jonge mensen binnen Europa een erfenis klaargelegd die niet mals is.

Deze erfgenamen van Europa zijn de personen met wie wij op reis gaan langs 11 landen met als hoofdvraag – wat is er aan de hand met Europa?  Tijdens deze intensieve roadtrip maken 18 jongeren wellicht de reis van hun leven.         

Samen met 4 ervaren en bevlogen theatermakers bezoeken ze jongeren in 11 gaststeden, laven ze zich aan ingrijpende plekken, intense ontmoetingen en imposante verhalen.

Op zoek naar sporen die zijn achtergebleven vormen zij een mening over hun erfenis en gieten dit na afloop van hun reis in een creatie / een bewogen voorstelling.


THEATER MAKERS / COACHES
• Gregory Caers (B)
• Rachel Hameleers (NL-D)
• Karlijn Benthem (NL)
• Soraya Rademaker (NL-B)

Website: cultureforum.eu