Toneel

Project Occident

woensdag

21

november

20:30

Accent zaal

Prijs € 15,-
incl. garderobe

2018

woensdag

21

november

20:30Accent zaal

Prijs € 15,-
incl. garderobe

2018

Als een antwoord op oorlog, werd de Europese Unie gecreëerd; een belofte, een veilige plek. Hier wonen wij en we vieren het leven. Meestal, …. de meesten van ons (er zijn altijd uitzonderingen). We zijn achttien (of bijna), we zijn groot, onoverwinnelijk en onafhankelijk (meestal). Klaar om onze erfenis in ontvangst te nemen; ermee te doen, over te denken en te voelen wat wij willen. Wij, de nieuwe generatie, geven samen een groot feest en vragen ons af:
 

Is iedereen welkom? Wat kost dat, en wie gaat dat betalen? Wie houdt de toespraak en mag alles gezegd? Gaan we zingen, en wat? Wie bepaalt wanneer het genoeg is? Waar slapen we? Wie wordt er genomen? En wat vieren we eigenlijk?
 
Jij bent uitgenodigd!
 
In Project Occident onderzoeken 18 jongeren, geboren in het jaar 2000, onder leiding van 4 theatermakers de staat van Europa, hun erfenis.
 
Theatermakers: Karlijn Benthem, Gregory Caers, Rachel Hameleers, Soraya Rademaker
Spelers: Meta Friedrich, Emilie Nguimba, Ana Post-Palacios, Jan Wollinger (ACADEMY), Tosca Sommerdijk, Femke Stasse, Ryan Van der Elst, Luka Van der Leer (HNT), John-Pieter Meert, Camille Goris, Fien Maes, Anke Clottemans, Jorik D’hoe (CC de Ploter, Boris), Katrijn Rubbens, Fien Van Bouwel, Rosalie Bas (NEST).
Vormgeving: Koen De Saeger
Research en productie: Kerrin Banz

Project Occident is een co-productie van Het Nationale Theater in Den Haag (NL), CC de Ploter in Ternat (B), Theaterwerkplaats NEST in Antwerpen (B) en ACADEMY Produktionshaus in Berlijn (D). Mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Het Houten Huis, Erasmus


THEATER MAKERS / COACHES
• Gregory Caers (B)
• Rachel Hameleers (NL-D)
• Karlijn Benthem (NL)
• Soraya Rademaker (NL-B)

Website: cultureforum.eu