Muziek

Bart van Loo & Geert Hellings

Napoleon, De Schaduw Van De Revolutie

Kleine zaal

Prijs € 22,50
incl. garderobe en pauzedrankje

Kleine zaal

Prijs € 22,50
incl. garderobe en pauzedrankje

Podiumbeest en francofiel Bart Van Loo baseert ‘Napoleon, De Schaduw Van De Revolutie’ op zijn eigen bestseller. Met bevlogenheid, humor en kennis van zaken legt hij zijn eigen familiegeschiedenis naast die van Napoleon. Een boeiende samensmelting van grote en kleine geschiedenis. Met een poëtische soundtrack van gitarist en singer-songwriter Geert Hellings en unieke beelden van kunstenaar Koen Broucke.

Dat Bart Van Loo kan schrijven wisten we al, dat hij een onvervalst podiumbeest is weten we sinds zijn theatertournee met vijfmansband Eddy Et Les Vedettes en zijn bevlogenheid toonde hij bij DWDD als geanimeerd verteller over het Franse chanson.
‘Napoleon, De Schaduw Van De Revolutie’, gebaseerd op zijn eigen bestseller, wordt een boeiende samensmelting van grote en kleine geschiedenis, een melange van woord en muziek, wetenschap en jolijt, waarin de francofiel zijn eigen familiegeschiedenis naast die van Napoleon legt. Zoals bij al zijn optredens vormen ook nu bevlogenheid, humor en kennis van zaken de drijvende kracht. Gitarist en singer-songwriter Geert Hellings maakt speciaal voor deze autobiografische vertelling een poëtische soundtrack. Dat wordt verteltheater van de bovenste plank, met unieke beelden van kunstenaar Koen Broucke.


Spel: Bart Van Loo | compositie en livemuziek: Geert Hellings

Verteltheater van de bovenste plank!

Website: www.bartvanloo.info

Knack over Bart Van Loo:
“Podiumbeest in driedelig pak, waterval van feiten en weetjes, panache en intact enthousiasme, showmanship waar niets op af te dingen valt.”