Jeugd & Familie

BB (0,5+)

Festival Het Avontuur | Wonderland Collectief / Makiko Ito

zondag

23 oktober   2022

  10:00 uurzondag

23 oktober   2022

  11:30 uurAccent zaal

Prijs € 5,-

VANAF 0,5 JAAR

zondag

23 oktober   2022

  10:00 uur
zondag

23 oktober   2022

  11:30 uur
Accent zaal

Prijs € 5,-

VANAF 0,5 JAAR

Een interactieve dans- en muziekervaring voor de allerkleinsten. In een magisch spel, clownesk, dansant en muzikaal bewegen de dansers zich en omringen de muzikanten de baby’s met zachte klanken. Samen improviseren ze op de bewegingen en geluiden van het piepjonge publiek en ontstaat er ter plekke een ontroerende en unieke dialoog tussen artiesten, baby’s en volwassenen.

Makiko Ito is choreografe en danseres, afkomstig uit Japan, die met Wonderland Collectief interactieve voorstellingen maakt met jonge kinderen. In haar voorstellingen werkt ze samen met muzikanten die ook een essentiële rol spelen in de interactie met het publiek. De voorstellingen van Wonderland Collectief zijn gebaseerd op een bijzondere improvisatie techniek, waardoor elke voorstelling een unieke belevenis is. De kracht van Makiko Ito is haar sterke communicatie met de jonge kinderen, die zichtbaar geraakt worden en intens genieten.

BB ging in 2011 in première tijdens Festival 2 Turven Hoog en heeft sindsdien met veel succes op buitenlandse festivals en in Frankrijk gespeeld. Eindelijk is de voorstelling nu ook weer in Nederland te zien.


Choreographie: Makiko Ito
Dans: Sylvain Meret, Makiko Ito
Muziek: Felicity Provan (trompet/zang), Nina Hitz (cello)
Coproductie: 2 Turven Hoog

“De aandachtige adoratie van de baby’s, tillen BB ruim boven een dolletje uit.” (Annette Embrechts in de Volkskrant)

 

Deel deze voorstelling:   E-mail