Jeugd & Familie

JEUGD € 17,50
incl. garderobe

VANAF 8 JAAR

Welk kind heeft de moed om het beest in de ogen te kijken? Stel je voor, zo vies en plakkerig, zo harig en wild. Maar soms moet je doorzetten, desnoods met je ogen dicht. Als je vader in gevaar is. Als er een roos is geplukt, een belofte is gemaakt. Dan moet je wel, je kan niet anders. Dan word je een held in een onvermijdelijk liefdesverhaal.

Rennend achter een gouden bal aan, raakt Beauty verdwaald in de bevroren wereld van het beest. Beauty moet aardbeien zoeken in de sneeuw, slapen bij een poel, uren dansen op het mos. En maar blijven volhouden, totdat het monster een prins wil worden. Gelukkig wordt ze geholpen door een groep echte kinderen die ook door het sprookjesbos dwalen.

Beauty en het beest is een muzikaal theaterspektakel over een dapper meisje en een verwende prins, met twee jaloerse zussen, grappige bediendes, magische goocheltrucs, een zingend bos en een groep dappere kinderen. Een betoverend liefdesverhaal met acrobatische dans en virtuoze, meerstemmige zang voor iedereen van 8 tot 108.

Tekst en regie: Moniek Merkx | spel en dans: Niek van der Horst, Rosa van Leeuwen, Freek Nieuwdorp, Gale Rama, Jurriën Remkes, Anneke Sluiters, een groep jongeren en acht zangers van het Nederlands Kamerkoor | muziek: Joop van Brakel e.a. | decor: Sanne Danz | kostuums: Nicky Nina de Jong | licht: Gé Wegman

I.s.m. het Nederlands Kamerkoor

Website: www.maastd.nl

De Leeuwarder Courant geeft vijf sterren -
Als beest is Jurriën Remkes nog indrukwekkender dan als prins ★★★★★

“Een spannende en avontuurlijke theatervoorstelling.” - AD

“Voorspelbaar of niet, het slot is domweg ontroerend. Een plaatje van een productie” Dagblad van het Noorden (★★★★).

"Een hedendaags sprookje voor iedereen met een prachtige boodschap.(...) Met dans, beweging, tekst, video en magie is deze voorstelling opnieuw een fraai voorbeeld van het totaaltheater waar Merkx zo sterk in is" Scènes (★★★★).

Leeuwarder Courant *****
vijf sterren voor Beauty en het beest