Klassiek

14 € VVK Kassa
16 € VVK Online
17,50 € Deur

Hoor en ervaar de beste klassieke muziek als een echt popconcert! Het Noord Nederlands Orkest (NNO) keert terug naar Neushoorn voor Symfonie nr. 5 van Beethoven.

Ludwig van Beethoven is misschien wel de grootste componist aller tijden. Hij domineerde de hele 19e eeuw met zijn geniale muziek. Alle componisten na hem werden stuk voor stuk door zijn werk beïnvloed. Beethoven was bovendien de eerste componist die in een stuk maar één thema gebruikte (vernieuwende toepassing van een monothematische vorm).

De "Vijfde van Beethoven" is een van de populairste en bekendste composities uit de geschiedenis van de klassieke muziek. De compositie bevat verschillende muziekvormen en het welbekende thema van vier noten hoor je regelmatig terug in de hedendaagse popmuziek. De uitvoering van het hele werk duurt ongeveer 30 minuten.

Kom genieten van geniale klassieke muziek, gewoon in je spijkerbroek en met een biertje in de hand. Samen met het Noord Nederlands Orkest laten we je zien dat popcultuur en klassieke muziek heel goed samengaan.

Zaal: Grote Zaal
Type: staconcert