Cabaret

Benjamin van der Velden

Ik ben

Accent zaal

Prijs € 15,-
incl. garderobe en pauzedrankje

Accent zaal

Prijs € 15,-
incl. garderobe en pauzedrankje

Bijna had Benjamin van der Velden zijn leven achter de piano weggedroomd. Maar in de finale van een singer-songwritercompetitie kreeg hij uiteindelijk de smaak van het theater te pakken.

Komend seizoen maakt Van der Velden, die onder andere de juryprijs op het Griffioen/Zuidplein Festival 2016 won, als eerste ‘TVB new artist’ een landelijke tournee.

Een 'TVB new artist'  komt voort uit een samenwerkingsverband tussen theaters en producenten om jonge artiesten een goede lancering te bieden.

Bijna had Benjamin van der Velden zijn leven achter de piano weggedroomd. Totdat hij in de finale van een singer-songwritercompetitie terechtkwam. “Het lied dat aangenaam herinnerde aan Ramses Shaffy in diens wat meer benevelde periode, werd later in de finale door niemand meer benaderd”, schreef Haarlems Dagblad. Daarna was er geen weg terug. Beschonken schreef hij zich in voor een cabaretfestival waar zijn nog ruwe, maar onmiskenbare talent direct werd herkend. Benjamin, ooit van het vmbo getrapt en nu afgestudeerd aan het Conservatorium, ademt muzikaliteit en bevlogenheid. Reden genoeg om hem als eerste ‘TVB new artist’ een landelijke tournee te gunnen. Vijftig theaters, waaronder Stadsschouwburg De Harmonie, onderschrijven zijn talent en maken de tournee met zijn programma ‘Ik Ben’ mogelijk.

Benjamin van der Velden won in 2016 de juryprijs op het Griffioen/Zuidplein Festival en de persoonlijkheidsprijs op het Groninger Studenten Cabaret Festival.

Nieuw theatertalent is de eerste 'TVB new artist'!

Website: www.benjaminvandervelden.nl

Jury Griffioen/Zuidplein Festival: “Benjamin maakt indruk met zijn liedjes die zowel qua taal als qua muziek van hoog niveau zijn. Zijn zoekende persoonlijkheid op het podium is boeiend om naar te kijken.”

Haarlems Dagblad: “Het lied, dat aangenaam herinnerde aan Ramses Shaffy in zijn benevelde periode, werd later in de finale door niemand meer benaderd.”