Jeugd & Familie

Bezoek voor Beer

Het Laagland

Kleine zaal

Prijs € 12,50
incl. garderobe

VANAF 4 JAAR

Kleine zaal

Prijs € 12,50
incl. garderobe

VANAF 4 JAAR

Onwelkom in het hol van Beer. Van bezoek houdt Beer namelijk absoluut niet. Hij woont rustig en ongestoord alleen in zijn hol met zijn muzikale koekoeksklok aan de wand als enige gezelschap. Totdat Muis bij hem aanklopt. Hoe hard Beer het ook probeert, Muis gaat voorlopig niet meer weg. Een muzikale kleuterkomedie over datgene wat je niet kent en waar je geen taartje mee wilt delen. Maar wat misschien tóch het leukste blijkt dat er is.

Welkom in het hol van Beer. Of nee. Niet welkom. Onwelkom in het hol van Beer. Want Beer houdt absoluut niet van bezoek.

Je mag je theaterkaartje aan Beer afgeven, maar liever niet. Je mag gaan zitten, maar liever niet. Je mag in ieder geval geen geluid maken. En ook niet te hard kijken. Dat stoort. En lijkt op bezoek. En Bezoek is Verboden.

Beer woont rustig en ongestoord alleen in zijn hol met zijn muzikale koekoeksklok aan de wand als enige gezelschap. En zo heeft hij het het liefst. Bovendien, Beer heeft maar één kop en schoteltje en maar één stukje koek en daar wil hij liever zelf van snoepen.

Tot er wordt aangeklopt. Door Muis die op bezoek wil komen. En hoe hard Beer het ook probeert, deze Muis gaat voorlopig niet weg.

Een muzikale kleuterkomedie over dat wat je niet kent. Wat je niet in je huis wil en waar je geen taartje mee wilt delen. Maar wat misschien tóch het leukste blijkt dat er is.


Regie: Lennart Monaster Spel & muziek: Gijs Nollen, Folmer Overdiep & Joris Erwich/Gerrit Dragt (afwisselend) Tekst: Lennart Monaster, gebaseerd op het gelijknamige prentenboek van Bonny Becker en Kady MacDonald Denton Vormgeving: Udo Thijssen Kostuums: Jorine van Beek Regie-assistentie: Rita Hoofwijk Dramaturgie: Ludo Costongs Lichontwerp: Roland de Jong

Een beregezellige kleuterkomedie

Website: www.hetlaagland.nl

DE VOLKSKRANT: 5 sterren
"Het lijkt zo'n simpel verhaaltje: boze beer wenst geen bezoek maar kleine muis weet zijn huis en leven binnen te dringen. Beide stellen zich lichtelijk aan en bevechten een huiselijke territorium: de een wil de ander met man en macht buiten houden, de ander verzint trucs om naar binnen te sneaken. Muis is behalve een potentiële vriend of een bedreiging ook een zwerver die onderdak zoekt. Zie hier: het vluchtelingendrama in een notendop. Die minidramatiek heeft de jonge regisseur Lennart Monaster in zijn debuutregie knap uitvergroot tot een hilarisch en ontroerend slapstickduo in een vreugdevol fröbeldecor.”
"Acteurs Gijs Nollen (zwerfmuis) en Folmer Overdiep (brombeer) zijn bij het Sittardse theatergezelschap Het Laagland goed op elkaar ingespeeld geraakt. In 'Bezoek voor Beer' drijven ze elkaar tot grote hoogte..."

THEATERKRANT: 4 sterren
"(...)En daarbij verwijst de voorstelling stiekem ook naar de actuele vluchtelingenproblematiek en ons aller verlangen met rust gelaten te worden maar toch ook weer niet – er zit ergens een Beer in ons allemaal. Hilarisch zijn de vele manieren waarop muis keer op keer het huisje van beer binnen weet te dringen..."

DAGBLAD DE LIMBURGER: 4 sterren
"De chemie tussen Folmer Overdiep en Gijs Nollen werkt ook nu weer als een tierelier."

"Extra traktatie in 'Bezoek voor Beer', een verdienstelijk debuut van acteur Lennart Monaster als regisseur bij Het Laagland, is de muzikale koekoeksklok (Joris Erwich met gitaar), die zorgt voor de lichte noot in huis."
Juryrapport ZILVEREN KREKEL 2016:
“Een heerlijke muzikale komedie, voor kleuters en zeker ook ouder, en meer dan alleen maar leuk. Onder het slapstickverhaal over Beer die weigert bezoek te ontvangen, schuilt een diepere laag over moeite met sociaal gedrag, de angst om onaardig gevonden te worden en de (zeer actuele) schrik voor het onbekende. (….) Lennart Monaster maakt met Bezoek voor Beer een uitstekend regiedebuut en zet met Het Laagland een prachtig gelaagde voorstelling neer. Het mooie decor en de liedjes (waaronder het mooi verwoorde thema Ik ben alleen, alleen met mij) geven extra kleur aan deze voorstelling die iedereen met een big smile neuriënd de zaal uitstuurt.”