Te gast

Big Band Friesland

Myn Skip

zondag

27

januari
2019

15:00

Accent zaal

Prijs € 18,50

zondag

27

januari
2019

15:00Accent zaal

Prijs € 18,50

Afgelopen najaar vond in Earnewâld het muzikaal skûtsjetheater Myn
Skip plaats. Een ode aan de Friese skûtsjehistorie in muziek, beeld, dans, theater en verhaal. Een voorstelling op en aan het water die op 7 december jl. de Friese cultuurprijs Friese Anjer 2018 in de wacht wist te slepen. Een belangrijke rol in de voorstelling was weggelegd voor Big Band Friesland samen met Ella & her man.

De arrangementen speciaal voor de voorstelling geschreven door Herman Woltman in combinatie met de Friese teksten geschreven door Baukje Wytsma en gezongen door Ella de Jong wisten het publiek elke voorstelling weer te verwonderen en ontroeren. Unieke muziek uit een unieke voorstelling!
Heeft u Myn Skip gemist of wilt u nog één keer genieten van de muziek uit Myn Skip dan kan dat zondag middag 27 januari om 15:00 uur in De Harmonie in Leeuwarden. Big Band Friesland en Ella & her man spelen nog één keer het hele repertoire uit Myn Skip. Het concert wordt begeleid met professionele video opnames die tijdens de voorstelling zijn gemaakt.

Helder Media maakte een korte compilatie van de voorstelling.
 
 

Big Band Friesland
Big Band Friesland is opgericht in 1975 en bestaat uit twintig (semi-)professionele en getalenteerde amateurmuzikanten uit Fryslân en omstreken. In 2015 won het de tweede prijs op het International Bigband Competition in Hoofddorp waar het in 2016 en 2017 ook de solistenprijs voor haar zangeres/trompettiste Ella de Jong en drummer Bauke Schaap in de wacht wist te slepen. Big Band Friesland speelt een zeer gevarieerd repertoire en gaat een muzikale uitdaging niet uit de weg. Zo werd de laatste jaren naast Myn Skip gewerkt aan moderne bigbandstukken van o.a. Frans Vermeerssen maar werd er ook een clip opgenomen met de Friese volkzanger Gaatze Bosma. Big Band Friesland staat onder de bezielende leiding van dirigent, componist en arrangeur Rob Spelberg.
 
Ella & Her Man
Ella & her man is een singer/songwriters duo uit Fryslân. Ella de Jong zingt en speelt piano, trompet en melodica. In 2015 won ze de solistenprijs op de International Bigband Competition in Hoofddorp. Herman Woltman speelt  gitaar. We kennen hem  van Souldada en samenwerking met o.a. Fay Lovski en Izaline Calister. Samen wonnen Ella & her man de singer/songwriters prijs van Friesland in 2015. Het lovende juryrapport schrijft onder meer ‘Allebei van hoog muzikaal niveau’, ‘Veel emotie in het spel, swingt lekker’, ‘Staat als een huis, zowel tekstueel als muzikaal’.