Muziek

Björn van der Doelen

Eerwaarde vader zegen mij want ik heb gezondigd

zaterdag

12

oktober
2019

20:30 uur

Accent zaal

Prijs € 19,50
incl. garderobe en pauzedrankje

zaterdag

12

oktober
2019

20:30 uurAccent zaal

Prijs € 19,50
incl. garderobe en pauzedrankje

Van der Doelen houdt zijn luisteraars graag een spiegel voor in zijn echte, oprechte, soms een bietje ongemakkelijke maar bovenal goudeerlijke verhaaltjes.

Bij zijn vijfde album klinkt een persoonlijk verhaal waarin geen plek is voor gelul maar alleen voor ware woorden. Over hoe vaak Björn van der Doelen pas om zes uur ‘s ochtends bezopen thuiskwam, alle kroegen al lang dicht. Over hoe hij nu pas inziet hoe eenzaam zij toen moet zijn geweest. Over hoe hij die apenrots moest beklimmen als een man. En over hoe zij hem uiteindelijk, zonder nog een woord, weer in haar armen neemt, zoals alleen een vrouw dat kan.

Van der Doelen bewees zich afgelopen jaren een karakter op het podium, in staat om te luisteren en te sturen, te vertellen en te vermaken, te vervoeren en te boeien. Eind 2018 verscheen zijn 5de studio-album “Eerwaarde Vader zegen mij, want ik heb gezondigd”, op het album gaat hij volgens ouderwets Katholiek gebruik te biecht. Vanaf voorjaar 2019 trekt Van der Doelen met zijn Huursoldaten langs de Nederlandse theaters om zijn zonden te overzien en op te biechten. De 7 hoofdzonden: de ijdelheid, de hebzucht, de afgunst, de lust, de gulzigheid, de wraak en die eeuwige gemakzucht zullen allen de revue passeren.

Een verhaal waar geen plek is voor gelul, maar louter ware woorden.
Over hoe vaak hij pas om 6 uur ‘s ochtends bezopen thuiskwam, alle kroegen al lang dicht.
Over hoe hij nu pas inziet hoe eenzaam zij toen moet zijn gewist.
Over hoe hij die apenrots moest beklimmen als een man.
En over hoe zij hem tenslotte, zonder nog een woord, weer in haar armen neemt, zoals alleen een vrouw dat kan.

Van der Doelen houdt z’n luisteraars graag een spiegel voor in z’n echte, oprechte, soms een bietje ongemakkelijke maar bovenal goudeerlijke verhaaltjes.
Van der Doelen noemt zichzelf, met een knipoog, de parel van Brabant.
Wat ons betreft volkomen terecht.

Voormalige prof-voetballer ontroert in het theater

Website: bjornvanderdoelen.com

“Van der Doelen ontpopt zich als Americana artiest van formaat” (Willem Jongeneelen, OOR)

“Björn van der Doelen laat het Nederlands weer groots klinken. Hij heeft het weer geflikt om met een perfect plaatje op de proppen te komen” (Indebanvan.nl)

“Op zijn nieuwe plaat bewijst hij wederom dat hij een ster in wording is in zijn bijna zelfgecreëerde muziekgenre.” (8Weekly)

 

Deel deze voorstelling:   E-mail