Muziek

Blaudzun

Tear Gun Theatertour

AEGON zaal

Prijs € 26,50
incl. garderobe en pauzedrankje

AEGON zaal

Prijs € 26,50
incl. garderobe en pauzedrankje

Na zes albums, een gouden album, een Edison, uitverkochte tours en festivaloptredens op onder meer Lowlands, Pinkpop, Pukkelpop en Rock Werchter komt de bebaarde bard voor het eerst naar het theater. In een kleinere bezetting op zoek naar de perfecte combinatie van schoonheid, verhaal en emotie. Met o.a. het nummer ‘Tear Gun’, een lied dat in de basis al in 2007 ontstond.


In 2007, nog voor zijn debuutplaat verscheen, maakte Blaudzun de eerste schets voor het lied ‘Tear Gun’. Bijna tien jaar lang schuurde en schaafde hij aan de ruwe diamant, op zoek naar de perfecte mix van schoonheid, verhaal en emotie. De jarenlange worsteling kreeg een prachtige ontknoping op zijn meest recente album ‘Jupiter II’, deel twee van zijn beoogde trilogie. Tijdens dit theaterconcert keert Blaudzun in een kleine bezetting terug naar hoe hij ooit begon. Zo hoor je niet alleen nummers van zijn nieuwe plaat, maar ook zijn eigenzinnige vertolking van de Tears for Fears-hit ‘Shout’, die hij slechts twee keer eerder live speelde. En natuurlijk dat wonderschone ‘Tear Gun’.

Blaudzun (in 1974 geboren als Johannes Sigmond) brak in 2012 definitief door bij het grote publiek met zijn derde album 'Heavy Flowers'; een gouden album, Edison, uitverkochte tours en festivaloptredens op onder meer
Lowlands, Pinkpop, Pukkelpop en Rock Werchter.

Met de gelijknamige single van het vierde album 'Promises of No Man's Land' (2014) gaf hij vervolg aan dit succes met een 3FM-Megahit, Hotshot op Studio Brussel en themasong bij de Olympische Winterspelen.

Naast muziek is wielrennen een grote passie van Blaudzun, zowel actief als als tafelgast bij de Nederlandse en Vlaamse TV-programma's. Daarnaast schreef hij de officiële song voor de Tourstart in Utrecht en de leadtrack voor de film 'Ventoux'.


De Volkskrant **** over het album ‘Jupiter II’: “Het lijkt wel alsof Blaudzun en zijn band hier zelfverzekerder klinken. De liedjes zijn afwisselender en vooral het ritmische fundament van bas en drums is steviger dan ooit. (…) Als ‘Jupiter Part III’, waarvoor Blaudzun iets meer tijd zegt te nemen, nog een paar van dit soort sterke rocksongs bevat, dan heeft hij met zijn ambitieuze trilogie echt iets heel bijzonders gemaakt.”

Blaudzun keert terug naar de basis - De enige show in Friesland -

Website: www.blaudzun.com