Festivals & Events

Rabobank zaal

Prijs € 25,-
incl. garderobe

Blues loopt als een rode draad door de muziekgeschiedenis en vormt de basis van alle popmuziek. Waar zou bijvoorbeeld The Rolling Stones zijn geweest zonder blues? Het jaarlijkse Bluesfestival is inmiddels een succesvolle traditie in De Harmonie met bekende maar ook nieuwe artiesten.  Dit jaar staan o.a. Livin'Blues Xperience, King's Rhythm Crew, Erwin Java / Kat Riggins & Band op het Bluesfestival. Na afloop is er een afterparty in Scooters met de band 10.000volt. Hieronder de line-up en klik hier voor de TimeTable.

Leif de Leeuw Band
De band bestaande uit Leif de Leeuw (gitaar), Tim Koning (drums), Boris Oud (basgitaar) en Sem Jansen (gitaar en vocals), viel meerdere malen in de prijzen. Zo wonnen zij eind 2014 de Dutch Blues Challenge en werden ze in 2015 uitgeroepen tot ‘Best Band 2015’ door de European Blues Awards. De band sleepte dan wel twee blues-prijzen binnen, maar zij laten zich niet beperken door muzikale grenzen. Meerdere stijlen, zoals funk, soul, roots, fusion, country en rock zijn terug te horen in hun muziek.

King’s Rhythm Crew
King’s Rhythm Crew bestaat uit Ruud Weber (bas, lead zang), Fokke de Jong (drums, backing vocals) en Govert van der Kolm (toetsen, backing vocals). Dankzij een gedegen reputatie uit het verleden en hun vaste band King of the World werd er in korte tijd al gespeeld met gasten als Matt Schofield, Jon Amor, Hugh Coltman, JB Meijers, Jim Suhler, Alan Haynes, Danny Giles, Matt Taylor, Sean Webster en Ruben Hoeke. Ook melde de Engelse meester gitarist Matt Schofield dat hij bereid was naar Nederland te komen op voorwaarde dat hij begeleid zou worden door de KING’S RHYTHM CREW. Na deze droomstart is besloten dit een vast project te maken en gaan de heren naast hun eigen band King of the World vaker met de KING’S RHYTHM CREW op pad. Met alle drie een verleden in de internationale “blues/roots” scene als belgeleiders van artiesten als Snowy White, Byther Smith, Monster Mike Welch, David Gogo, Eugene Bridges, Candye Kane e.v.a., hebben de heren voorlopig genoeg mooie muzikale projecten in het vooruitzicht. In Leeuwarden staan de heren achter gitarist Ruben Hoeke en zanger / gitarist Sean Webster

Erwin Java / Kat Riggins & Band
Gitarist Erwin Java heeft een waanzinnige staat van dienst. Hij maakte deel uit van onder andere White Honey, Herman Brood's Wild Romance en maar liefst 25 jaar van Cuby & the Blizzards. Hij is één van de mede-oprichterd van King Of The World, dat (inter)nationaal furore maakte en vier goed ontvangen albums uitbracht. Afgelopen december 2017 bracht hij zijn allereerste soloalbum uit, ‘Keepin’ It Real’, waarop Java zijn licht laat schijnen over tien klassiekers uit de blues-, soul- en jazzhistorie. Java zal in Leeuwarden vergezeld worden door niemand minder dan de uit Miami Florida afkomstige zangeres Kat Riggins. Kat heeft inmiddels een vaste plaats weten te verwerven in het (inter-)nationale blues-circuit. Daarom zal het concert van Erwin Java / Kat Riggins & band naast bovengenoemd materiaal van “ Keepin’ it Real ” ook stukken van Kat’s meest recente album “ In the boysclub” bevatten. Naast Java en Riggins bestaat de band uit musici die ook op “ Keepin’ it Real “ te horen zijn te weten Bas Mulder (keyboards/backingvocals), Guus Strijbosch (bas) en Marcel Wolthof ( drums/backingvocals) .

Livin’ Blues Xperience
De Haagse blues formatie Livin’ Blues Xperience met front man Niko Christiansen, is sinds de jaren  70 al niet meer weg te denken van de Nederlands bluespodia. Deze legendarische bluesband speelde met vele blues en pop goden zoals Steve Lukather (Toto), Peter Green (Fleetwood Mac), Desmond Dekker, Rory Gallagher, Thijs van Leer, Adje van den Berg en vele anderen en had vele grote hits in Europa zoals Wang Dang Doodle, LB Boogie en Black Liza. In Nederland kreeg de Livin’Blues Xperience de allereerste Dutch Blues Award uitgereikt.  Stijl van de band beweegt zich van de traditionele blues, via funky blues naar blues rock. Er worden mooie lyrische stukken gespeeld maar de liefhebbers van stevige rockblues komen ook aan hun trekken. Hun bekende hits worden er uiteraard gespeeld maar is ook ruimte gecreëerd voor nieuw materiaal

De band bestaat uit: blueszanger Niko Christiansen, gitarist Loek van der Knaap, bassist Jeroen van Niele, drummer John Kakiay en Bas Kleine op mondharmonica.

Electric Hollers

"Pompende zware baslijnen, drums die donderen en brullen, en gitaarsolo's die je meeslepen naar een andere wereld. Electric Hollers is een rauw dynamisch bluesrock power-trio uit het noorden van Nederland die invloeden mengt van bands als Led Zeppelin, Ten Years After, Santana, B.B. King, The Jimi Hendrix Experience en Grand Funk Railroad. Verwacht lang uitgevoerde jams en instrumentale uitingen waarbij de muzikanten al hun bloed, zweet en tranen geven om een concert neer te zetten."

Weima van der Werf XL bluesproject
Weima van der Werf XL bluesproject speelt Bluespop gerelateerde nummers. Bluesklassiekers worden helemaal eigen gemaakt. De nummers onderscheiden zich door veel samenzang en vlammende gitaarsolo’s van meester gitaristen Sietze Bouma en Jente Hummel. Frank Bergkamp speelt piano en maakt deel o.a. uit van de Big Bounce Bluesband en verleent zijn diensten nog steeds aan Chickens Go mad en diverse bluesartiesten en is nu te zien in Weima van der Werf XL Bluesproject. Drummer Theun Supheert kent zijn Blues feel vanuit Gina’s Band of Blues en is sinds 2002 één Van de vaste begeleiders van Duo Weima Vd Werf

Afterparty Scooters met 10.000volt band
De 10.000 Volt Blues Band (Chicago blues en meer!)
Harm Bakker: harmonica, zang
Lennard Fopma: gitaar, zang