Toneel

Bodil de la Parra

Het Verbrande Huis

woensdag

14

november

20:30

Accent zaal

Prijs € 17,50
incl. garderobe en pauzedrankje

Korting met dbiebpas

woensdag

14

november

20:30Accent zaal

Prijs € 17,50
incl. garderobe en pauzedrankje

Korting met dbiebpas

Actrice Bodil de la Parra komt al haar hele leven in Paramaribo, de stad waar haar vader opgroeide. Zijn geboortehuis aan de Zwartenhovenbrugstraat bezocht zij ontelbare keren. Haar twee tantes kookten er de heerlijkste gerechten. Maar in de nacht van 14 oktober 2012 brandde het huis tot de grond toe af. In één klap was meer dan een eeuw geschiedenis in rook opgegaan. De la Parra vertelt haar bijzondere verhaal.

Bodil de la Parra komt al haar hele leven in Paramaribo, de stad waar haar vader opgroeide. Ze bezocht zijn geboortehuis aan de Zwartenhovenbrugstraat ontelbare keren. Ze maakte kennis met de ongetrouwde tantes Gus en Pop, sliep onder één klamboe met haar neefjes en leerde haar norse opa, apotheker R.L. de la Parra, doorgronden. In het huis kookten haar tantes de heerlijkste gerechten. Samen dansten ze op muziek van Lieve Hugo, terwijl ze beneden in de winkel klanten te woord stonden. Maar in de nacht van 14 oktober 2012 brandde het huis tot de grond toe af, onder de ogen van haar familie. Wat restte was de drempel. In één klap was meer dan een eeuw geschiedenis in rook opgegaan.
In ‘Het Verbrande Huis’ vertelt Bodil over het huis en haar bijzondere Surinaamse familie, een persoonlijk verhaal waarin ook de Nederlands-Surinaamse geschiedenis naar voren komt.


Tekst en spel: Bodil de la Parra | regie: Wimie Wilhelm | vormgeving: Michiel Voet | kostuums: Arien de Vries

Een Surinaamse familiekroniek

Website: www.rudolphiproducties.nl