Toneel

BOG.

GOD.

Kleine zaal

Prijs € 19,75
incl. garderobe en pauzedrankje

Kleine zaal

Prijs € 19,75
incl. garderobe en pauzedrankje

Het verlangen alles te willen vatten, het onbenoembare te willen benoemen, het onbegrijpelijke te willen begrijpen. Daarover gaat de bijzondere voorstelling ‘GOD.’ En over dat we geloven in dingen waar we niet zeker van zijn, zoals de liefde, onszelf, buitenaards leven en durfkapitalisme. In ‘GOD.’ doet BOG. een poging om het onderwerp geloven te benaderen. Een poging om dichtbij te komen.

Wij mensen, sukkels der natuur, op zoek naar zin, naar richting, een weg, een iemand, een iets, een het, een dat, een antwoord op de vraag: “waarom?”.
GOD. gaat over het verlangen alles te willen vatten, over het benoemen van het onbenoembare, het begrijpen van het onbegrijpelijke. Over dat wat we niet zeker weten maar toch in geloven: in de liefde, jezelf, buitenaards leven, durfkapitalisme. GOD. gaat over de poging elkaar te begrijpen totdat we niks meer hoeven te zeggen. In GOD. doet BOG. een poging het onderwerp geloven te benaderen. Een poging om dichtbij te komen.


Van en met: Benjamin Moen, Lisa Verbelen, Judith de Joode, Sanne Vanderbruggen Eindregie: Erik Whien Dramaturgie: Roos Euwe Advies scenografie: Wikke van Houwelingen Advies muziek: Stan Vreeken Productie en zakelijk leiding: Anne Baltus Technische productie: Emiel Rietvelt Publiciteit: Dieke van der Spek Grafisch werk: Ward Heirwegh Met steun van: De Brakke Grond, Het Zuidelijk Toneel, BesteBuren, d e t h e a t e r m a k e r, Fonds Podiumkunsten en FONDS 21.

Een voorstelling van BOG.Collectie

Website: www.bogcollectie.com

Theaterkrant **** "Als je je eraan kunt overgeven, komt GOD. in de buurt van een geslaagde mis: via God tot de mens en zo tot jezelf komen."
Trouw **** "GOD. is als onderwerp van de filosofische buitencategorie. Desondanks weet BOG. er een buitengewoon mooie en scherpzinnige voorstelling over te maken.”
De Standaard *** “Dit gezelschap verbindt een generatie die is opgegroeid tussen de scherven van de grote verhalen, maar in die ontmantelde werkelijkheid een punt zoekt om weer ergens voor te staan. Om weer ergens voor te gaan.”
NRC *** "Mateloze gedachtenbrij die verrassend lang kan boeien"