Jongeren

Boys don’t cry

TEN Producties

Kleine zaal

Prijs € 13,25
incl. garderobe

Kleine zaal

Prijs € 13,25
incl. garderobe

Boys don’t cry is een coming-of-age voorstelling over twee jongens die opgroeien in de Christelijke streken van Oost-Nederland. Boudewijn en Jules vertellen het verhaal van hun vriendschap, hoe ze samen op vakantie gingen naar Frankrijk, voor het eerst naar de discotheek, hoe Boudewijn Jules steunde in zijn strijd tegen kanker en de nasleep ervan, en hoe de één een gevecht leverde van vijftien jaar om de ander te zeggen wat hij het allermoeilijkste vindt: ik ben homo.

Boys don’t cry is een voorstelling van deze tijd, een tijd waarin de grenzen tussen het persoonlijke en het publieke steeds meer aan het vervagen zijn. Alles wat mensen doen of denken moet ik het openbaar, ongefilterd en schaamteloos. Theater is wel een filter en juist dat filter maakt het zo mooi.

De voorstelling gaat over serieuze zaken (kanker bij kinderen, homoseksualiteit) en heeft een mooie balans tussen humor en ernst, tussen vrolijkheid en machteloze woede. Boys don’t cry is een op waarheid gebaseerd verhaal.


Spel en tekst: Boudewijn Koops en Jules van Rijn
 Regie en tekst: Corien Feikens

(*****) ‘Een fantastische voorstelling, integer en vakkundig gemaakt, zeer persoonlijk en direct en vol emoties ‘waar je iets mee moet’ en bijzonder goed gespeeld’ – Theaterkrant