Muziek

British Pop Invasion

Volume 4

AEGON zaal

Prijs € 30,-
incl. garderobe en pauzedrankje

AEGON zaal

Prijs € 30,-
incl. garderobe en pauzedrankje

Een invasie van Engelse topmuzikanten en -vocalisten in het theater! Reis met de vierde editie van ‘The British Pop Invasion’ terug naar de tijd dat bijvoorbeeld The Rolling Stones, The Kinks, Dusty Springfield, Gerry & The Pacemakers, The Hollies en natuurlijk The Beatles de muzikale lakens uitdeelden. Van 1964 tot 1969 bestormden deze en andere Britse groepen en artiesten de Amerikaanse hitlijsten. Een vlammende muzikale pelgrimstocht.

Tot 1963 hoorde je in de VS vooral Amerikaanse muziek op de radio. Dat veranderde met de komst van vier jongens uit Liverpool. In het kielzog van The Beatles – die begin april 1964 de top vijf van de Billboard Hot 100 bezetten – bestormde halverwege de jaren zestig een hele reeks Britse popartiesten en bands de Amerikaanse hitlijsten. Deze vloedgolf van Brits muzikaal succes staat te boek als de British Invasion en duurde van 1964 tot 1969.
Tijdens de vierde editie van deze gelijknamige theatershow nemen Engelse topmuzikanten en -vocalisten u mee terug naar de tijd dat groepen en artiesten als Rolling Stones, The Kinks, Dusty Springfield, Gerry & The Pacemakers, The Hollies en natuurlijk The Beatles de muzikale lakens uitdeelden.