Jazz

BRUUT!

Hothouse Redbad Jazz

Rabobank zaal

Prijs € 20,50

Rabobank zaal

Prijs € 20,50

De jonge Nederlandse band BRUUT! viert internationale successen. Hun extreem dansbare, met hammondorgel gepeperde powerjazz slaat overal aan. Van North Sea Jazz en DWDD tot nachtclubs in Londen, Tokio en Burkina Faso.

De ongepolijste sound roept de sfeer op van Tarantino-films, oude westerns en tweedehandsvinyl. In februari verscheen 'Superjazz', het veelzijdige vierde album van deze swingende formatie.

‘BRUUT! is een brutaal gezelschap dat lak heeft aan formaliteiten en omgangsvormen in de jazzwereld. In de compacte nummers klinkt sappige boogaloo en vlezige rhytm & blues. BRUUT! perst ze in moddervette jazz’ (de Volkskrant).

Een jonge Nederlandse band met internationaal succes! 
BRUUT! gaat als een speer: hun extreem dansbare, met hammondorgel gepeperde powerjazz slaat overal aan, van North Sea Jazz en DWDD tot de nachtclubs van Londen, Tokyo en Burkina Faso. De jonge Nederlandse band heeft een ongepolijste sound die de sfeer oproept van Tarantino-films, oude westerns en tweedehands vinyl. Blikvanger is aanstormend en oud-Leeuwarder altsax-talent Maarten Hogenhuis.

In februari 2017 verscheen het vierde album ‘Superjazz’ van deze swingende formatie. Van een ode aan de Japanse stad Saga tot een hommage aan de Franse porno, je hoort het allemaal op Superjazz!


Maarten Hoogenhuis – altsax

Folkert Oosterbeek – hammondorgel

Thomas Rolff – bas

Felix Schlarmann - drums

Moddervette jazz met een sfeer van Tarantino-films, oude westerns en tweedehandsvinyl!

Website: www.bruutmusic.com www.redbad.nl