Wereldmuziek

Prijs € 35,-

AEGON zaal

Prijs € 35,-

Veertien Argentijnse gaucho’s gaan het duel aan en dansen tot de vonken ervan afvliegen. In de zeventiende eeuw vonden hun voorouders de malambo uit, een zeer fysieke dansstijl. Geïnspireerd op het ritme van hun galopperende paarden op de eindeloze vlaktes. De beroemde Franse choreograaf Gilles Brinas smeedde de malambotradities samen tot ‘Che Malambo’. Inclusief sensationele lasso-acts. Een wervelend dans- en muziekspektakel!

U wordt vanavond meegenomen naar de wereld van de gaucho’s, de Zuid-Amerikaanse cowboys die met hun vee over de pampa’s zwierven en in de zeventiende eeuw de malambo uitvonden. In deze dansstijl draait het om lenigheid, kracht, behendigheid en ‘zapateo’, een vurige vorm van tapdans. Het snelle voetenwerk van de gaucho’s is geïnspireerd op het ritme van hun galopperende paarden op de eindeloze vlaktes.
Onder leiding van de beroemde Franse choreograaf Gilles Brinas werden de malambo-tradities samengesmeed tot ‘Che Malambo’, een wervelend dans- en muziekspektakel, met spectaculair voetenwerk, bombo-drums, krachtige zang en sensationele lasso-acts. Veertien Argentijnse gaucho’s gaan het duel aan en dansen tot de vonken ervan afvliegen.

Website: www.chemalambolive.com

Splash Magazine:
“It was a sight to behold and hear. If drumming is thought of as a display of primal instincts this goes back one step further. We saw rhythmic energy raw and vital, with lighting exactly right to keep the spectacular in total view. Percussion from clapping, drums, feet and lassos were lending us an imagined window to a rugged horseman's soul.”