Muziek

Christmas with Anúna

AEGON zaal

Prijs € 29,75
incl. garderobe en pauzedrankje

Highlight

AEGON zaal

Prijs € 29,75
incl. garderobe en pauzedrankje

Highlight

Loepzuivere engelenzang, ritmische songs en meditatieve gregoriaanse liederen. Bij flakkerend kaarslicht zorgt het internationaal gelauwerde topkoor Anúna voor het ultieme kerstgevoel. Onder de creatieve leiding van componist, arrangeur en tenor Michael McGlynn kunt u onbekommerd genieten van klassiekers als 'Silent Night' en andere sfeervolle traditionele en eigentijdse songs. Koormuziek van het hoogste niveau!


Anúna doet bij menig muziekliefhebber het hart sneller kloppen. Het internationaal befaamde koor betovert zijn gehoor met engelengezang en Gregoriaanse chants van ongeëvenaarde klasse. Het is het inmiddels een traditie dat Anúna in december ons land aandoet met een tournee. Zo ook in 2017, het jaar waarin het koor zijn dertigjarig jubileum viert. Dat belooft een kerstconcert met een extra feestelijk tintje te worden!

De zangers en zangeressen onder leiding van componist, arrangeur en tenor Michael McGlynn, koesteren hun directe contact met het publiek. Regelmatig bewegen zij zich al zingend gracieus door de gangpaden. Zo wordt de toehoorder letterlijk omringd door een klankentapijt van loepzuivere engelenzang, ritmische songs en meditatieve Gregoriaanse liederen. De zeldzaam mooie meerstemmigheid verraadt een grote geoefendheid en discipline.

Anúna put de inspiratie voor zijn rijkgeschakeerde repertoire zowel uit religieuze bronnen als uit oude wereldse folkverhalen. Het kerstprogramma bevat bekende kerstliederen zoals ‘Silent Night’ en ‘Away in a manger’. Anúna creëert door de combinatie van adembenemend mooie a capellazang, prachtige kostuums en flakkerend kaarslicht een sfeer die je gegarandeerd in hemelse sferen brengt.


Muzikale leiding: Michael McGlynn

Anúna viert dit jaar haar 30-jarig jubileum!

Website: www.peterboonemusicproductions.nl

‘Anúna, thank you for your genius of melody and harmony!’ – Bono (U2)

Michael McGlynn is a remarkable composer and choral leader. Medieval texts and traditional airs are recast in his beautiful and startling music’ – Elvis Costello