Circus

Cirque Alfonse

Tabarnak

zondag

17

mei
2020

15:00 uur

AEGON zaal

Prijs € 32,50
incl. garderobe en pauzedrankje

zondag

17

mei
2020

15:00 uurAEGON zaal

Prijs € 32,50
incl. garderobe en pauzedrankje

Tabernak! We gaan een feestje bouwen met zijn allen! Met hun bijna spreekwoordelijke vrolijkheid steekt Cirque Alfonse van wal voor een anarchistische en poëtische ‘kruistocht’, een levendig muzikaal circus waarbij het orgel een aanstekelijke riff speelt en de kerkbanken op hun kop gezet worden voor acrobatische tricks.

In korte tijd heeft Cirque Alfonse internationale faam verworven met zijn wervelende shows vol spectaculaire vernieuwingen en acrobatische hoogstandjes. De voorstelling doet vaak denken aan een rockmusical, een feest van circus, muziek en hemelbestorming en dat alles in de onnavolgbare stijl van Cirque Alfonse.  


Met als uitgangspunt de in Quebec alom bekende krachtterm Tabernak – in eerste instantie een uitdrukking tegen autoriteit, maar tegenwoordig veel meer een alledaagse uiting van pijn, woede of verbijstering – geeft Cirque Alfonse  ons tijdens een ongebreidelde hoogmis inzicht in hun eigen interpretatie van het heilige en profane.  Op een manier zoals alleen Cirque Alfonse dat kan, geeft de groep nieuwe inhoud aan een van oudsher symbolische plek als de kerk; van de sacristie tot de zijbeuken, van het altaar tot het koor is het gebouw verweven met hun herinneringen en geeft het gestalte aan hun wortels. Tegelijkertijd gunnen ze ons een vernieuwende blik met een hedendaagse sfeer. 

Tabernak! We gaan een feestje bouwen met zijn allen!

Website: cirquealfonse.com

 

Deel deze voorstelling:   E-mail