Klassiek

Prijs € 10,-

Rabobank zaal

Prijs € 10,-

Tsjaikovski en Moessorgski schreven tijdloze muziek zoals "De Notenkrakersuite" en de "Schilderijen van een tentoonstelling". Meestal te horen in de orkestversie, maar ook bestaand voor pianosolo. Op Theatervrijdag 20 januari speelt het Colori Ensemble delen van deze evergreens van de klassieke muziek in een mooie tussenvorm, namelijk voor fluit, hobo, marimba en piano. Mozart componeerde zijn pianosonates voor eigen gebruik op fortepiano, maar op dit concert wordt "Sonate nr. 5 KV 283" uitgevoerd op een instrument dat hij nooit gekend heeft, namelijk de marimba. Een primeur! Vivaldi schreef talrijke, prachtige soloconcerten. "Il Gardellino" hoort u deze keer in een versie voor fluit, hobo en piano.

Stadsschouwburg De Harmonie opent haar deuren tijdens het landelijke BankGiro Loterij Theaterweekend op 20, 21 en 22 januari 2017.

Tijdens het Theaterweekend zijn alle voorstellingen te bezoeken voor slechts €10,-. Rondom de voorstellingen organiseert De Harmonie een speciaal programma, zodat men op een leuke manier kennis maakt met de
ins en outs van het theater. Op het programma staan o.a. workshops, backstage rondleidingen, kinderactiviteiten en livemuziek.

Het Theaterweekend is een initiatief van het Prins Bernhard Cultuurfonds en het Nationaal Theater Fonds en wordt mogelijk gemaakt
door de cultuurloterij van Nederland, de BankGiro Loterij. Het Theaterweekend wordt, wegens het grote succes vorig jaar, nu voor de
tweede keer georganiseerd.

Bankgiro Loterij Theaterweekend