Literair

Cultuur Café

Met Mirjam Rotenstreich

Foyer

Prijs € 7,50

Foyer

Prijs € 7,50

Op elke laatste vrijdag van de maanden oktober, november, januari, februari en maart kunt u luisteren naar interviews met schrijvers of theatermakers die in de actualiteit staan. Cultuur Café is een initiatief van De Harmonie en De Culturele Onderneming en wordt mede mogelijk gemaakt door Van der Velde Boeken. In de maand oktober staat Mirjam Mathilde Rotenstreich in de actualiteit. Mirjam is een Nederlands schrijfster en publicisite.

Iedere laatste vrijdag van de maanden oktober, november, januari, februari en maart kunt u luisteren naar interviews met schrijvers of theatermakers die in de actualiteit staan. Een mooie manier om het weekend in te luiden. Houd onze website in de gaten!

Cultuur Café is een initiatief van De Harmonie en De Culturele Onderneming en wordt mede
mogelijk gemaakt door Van der Velde Boeken.In de maand oktober staat Mirjam Rotenstreich in de actualiteit.

Mirjam Mathilde Rotenstreich (Amsterdam, 20 november 1959) is een Nederlands schrijfster en publiciste. Zij is getrouwd met de schrijver A.F.Th. van der Heijden. Hun enige zoon Tonio werd op Eerste Pinksterdag 2010 op de fiets aangereden door een auto. Kort na dit verkeersongeval overleed hij op 21-jarige leeftijd in een ziekenhuis in Amsterdam, in het bijzijn van zijn ouders. Van der Heijden schreef over hun zoon de requiemroman Tonio.

Zojuist is haar nieuwe boek verschenen Stalkster:

Samenvatting
Orpheus mocht zijn gestorven vrouw Eurydice uit de onderwereld wegvoeren, terug naar het leven, op voorwaarde dat hij tijdens die tocht niet over zijn schouder naar haar zou omkijken. Hij kon de verleiding niet weerstaan – en verloor haar voor eeuwig. Dat is de mythe. Maar is het in onze werkelijkheid bij hoge uitzondering ook mogelijk om een gestorven geliefde uit de dood terug te halen? Elsemijn is, op het krankzinnige af, ontroostbaar na de moord op haar grote liefde Binck. Dat hij orgaandonor blijkt, en zijn nog warme lichaam wordt ‘leeggeroofd’, brengt Elsemijn op een wanhopig idee. Zij heeft namelijk in haar rouw maar één doel: een laatste keer de hartenklop van Binck voelen. De realisering van haar plan is ingewikkeld en grenst aan het onmogelijke – maar haar verlangen is te overweldigend om de hartverscheurende poging niet te wagen.

Houd onze website in de gaten