Literair

Cultuur Café

Met Kees ’t Hart

Foyer

Prijs € 7,50

Foyer

Prijs € 7,50

Op elke laatste vrijdag van de maanden oktober, november, januari, februari en maart kunt u luisteren naar interviews met schrijvers of theatermakers die in de actualiteit staan. Cultuur Café is een initiatief van De Harmonie en De Culturele Onderneming en wordt mede mogelijk gemaakt door Van der Velde Boeken. Op vrijdag 27 januari komt schrijver Kees ’t Hart naar De Harmonie.

Iedere laatste vrijdag van de maanden oktober, november, januari, februari en maart kunt u luisteren naar interviews met schrijvers of theatermakers die in de actualiteit staan. Een mooie manier om het weekend in te luiden. Houd onze website in de gaten!

Cultuur Café is een initiatief van De Harmonie en De Culturele Onderneming en wordt mede mogelijk gemaakt door Van der Velde Boeken. In de maand januari staat Kees ’t Hart in de actualiteit.

Kees ’t Hart (1944) schrijft romans, essays, verhalen en gedichten. Zijn roman De revue stond op de shortlist van de Libris Literatuur Prijs en werd bekroond met de Multatuliprijs. Ter navolging stond op de shortlist van de AKO Literatuurprijs. In 2012 verscheen Hotel Vertigo, dat zeer lovend werd besproken en de longlist van de Libris Literatuur Prijs, de AKO Literatuurprijs en de Gouden Boekenuil haalde. Van zijn laatste roman, Teatro Olimpico, zijn al vier drukken verschenen en hij stond op de longlist van de Gouden Boekenuil en de shortlist van de Libris
Literatuur Prijs.

Kees ’t Hart krijgt de tweejaarlijkse J.Greshoff-prijs voor de beste essaybundel, voor zijn werk Het gelukkige schrijven. De jury was “gelukkig geworden” van het lezen van de essays over een schrijver die zijn eigen geluk najaagt en waarin de schrijver een pleidooi houdt voor proza dat waxinelichtjes naar de Gouden Koets gooide.

Zijn nieuwe roman Wederzijds verschijnt januari 2017

  • Interviewer: Hans Borg

Houd onze website in de gaten

Website: www.harmonie.nl