Jeugd & Familie

De Fiepbus

Fieperdepiep Festival

De Harmonie

Prijs € 2,50

VANAF 4 JAAR

De Harmonie

Prijs € 2,50

VANAF 4 JAAR

Het unieke aan dit festival is de vrolijk gedecoreerde dubbeldekker die buiten voor de bezoekers klaar staat: de Fiepbus. Beneden in de bus kunnen kinderen door een doolhof op avontuur in de wereld van Fiep Westendorp. Op de bovenverdieping kunnen ze op de bankjes plaatsnemen om daar spelletjes te doen, te knutselen en nog veel meer. Soms worden er ook kleine ritjes gemaakt!

Op 17 december 2016 is het 100 jaar geleden dat Fiep Westendorp werd geboren en dat gaat groots gevierd worden! Zij was een succesvolle illustrator van boekomslagen en affiches, maar is vooral bekend van haar tekeningen bij de jeugdboeken van Annie M.G. Schmidt en Mies Bouhuys. Zo genieten kinderen en ouders al generaties lang van Jip en Janneke, Pluk van de Petteflet en de poezen Pim en Pom. Het werk van Fiep is nog steeds springlevend!

In het feestelijke herdenkingsjaar 2016 - 2017 vindt het Fieperdepiep Festival plaats, een vrolijke en sprankelende theaterbelevenis rond het werk van Fiep Westendorp voor kinderen vanaf 2 jaar.

Tijdens het Fieperdepiep Festival is de foyer door De Taartrovers veranderd in een interactieve theaterspeeltuin die de zintuigen prikkelt, het hart van het festival. De kinderen kunnen er zich creatief uiten en heerlijk verder spelen met wat ze hebben gezien en beleefd tijdens de voorstellingen Fiep Fiep vogeltje en Pim & Pom. Alles speelt zich af in de huiselijke sfeer.  Speel in het keukentje, het atelier, de zitkamer of droom lekker weg in een poezen mand met een verhaaltje.  

Uniek aan dit festival is de vrolijk gedecoreerde dubbeldekker die buiten voor de bezoekers klaar staat: de Fiepbus. Beneden in de bus kunnen ze door een doolhof op avontuur in de wereld van Fiep Westendorp. Op de bovenverdieping kunnen kinderen op de bankjes plaatsnemen om daar spelletjes te doen, te knutselen en nog veel meer. Soms worden er ook kleine ritjes gemaakt!

Ook zijn er twee mooie voorstellingen te zien tijdens het Fieperdepiep Festival

100 jaar Fiep Westendorp