Jeugd & Familie

De Grote Illusionist

Het Filiaal theatermakers

Rabobank zaal

Prijs € 12,50
incl. garderobe

VANAF 8 JAAR

Rabobank zaal

Prijs € 12,50
incl. garderobe

VANAF 8 JAAR

Als een voorstelling de Gouden Krekel 2015 voor meest indrukwekkende podiumpresentatie heeft gewonnen en is genomineerd voor de Zapp Theaterprijs 2015 zegt dat voldoende. ‘De Grote Illusionist’ barst van de verhalen, smeuïge trucs, livemuziek en verbeeldingskracht. Met een hoofdrol voor de magie. Met doordachte trucs en vingervlugheid wordt het jeugdige publiek genadeloos een betoverende wereld in getrokken.

‘De Grote Illusionist’ barst van de verhalen, smeuïge trucs, livemuziek en verbeeldingskracht. Het gaat over een assistente die al het werk doet maar nooit applaus krijgt, een kleine jongen die ervan droomt om een briljant goochelaar te worden en een konijn, dat telkens weer opduikt. Maar de hoofdrol is weggelegd voor de magie zelf.
Acteur en theatermaker Ramses Graus is in de leer geweest bij een echte magiër en ontving voor ‘De grote illusionist’ de Gouden Krekel voor meest indrukwekkende podiumpresentatie. “Of het nu bedrog is, wilskracht, magie of theaterillusie, Graus en Tuinstra trekken met slimme trucs en vingervlugge handen het jonge publiek direct de betoverende wereld in.” (de Volkskrant)

Winnaar Gouden Krekel 2015 en nominatie Zapp Theaterprijs 2015.


Tekst en regie: Monique Corvers | compositie en livemuziek: Gábor Tarján | spel en zang: Ramses Graus, Gábor Tarján en Henke Tuinstra

"slimme trucs en vingervlugge handen"

Website: www.hetfiliaal.nl

de Volkskrant ****:
“Of het nu bedrog is, wilskracht, magie of theaterillusie, ze trekken met slimme trucs en vingervlugge handen het jonge publiek direct de betoverende wereld in.”

Theaterkrant ****:
“Humor en dramatiek perfect in balans.”

Juryrapport Gouden Krekel:
“Graus heeft zich zeldzaam goed bekwaamd in bedrieglijke goochelarij waardoor hij niet alleen bedwelmt en ontroert met zijn stem en spel, maar ook met luchtfietserij, verdwijntrucs en gevoel voor variété.”