Jeugd & Familie

De Jokkebrokker

Maas theater en dans

vrijdag

28

december

15:00

Accent zaal

Prijs € 15,-
incl. garderobe

VANAF 6 JAAR

Schminken | voor & na

13.45 uur | Theater goochelworkshop | € 2,50

Kinderfeestje

vrijdag

28

december

15:00Accent zaal

Prijs € 15,-
incl. garderobe

VANAF 6 JAAR

Schminken | voor & na

13.45 uur | Theater goochelworkshop | € 2,50

Kinderfeestje

Het gaat goed mis met goochelaar Karel Liegenie. De laatste tijd mislukken zijn goocheltrucs steeds vaker: balletjes en konijnen verdwijnen écht. Zou Karel dan toch kunnen toveren? Dat zou hem en de circusbaas schatrijk kunnen maken! Maar zijn dochter wil dat hij haar eerlijk vertelt hoe het precies zit met zijn gegoochel. Betoverende voorstelling over hoe waarheid werkt.


De Jokkebrokker is een voorstelling over hoe de waarheid werkt. Kinderen én volwassenen worden getest op hoe goed zij een leugen herkennen. En wie liegt zo goed, dat hij de waarheid spreekt?

“Kinderen die voluit meeleven, ouders op het puntje van de stoel, en dat bij een verhaal over waarheden en leugentjes: wat wil je nog meer (…) De jokkebrokker van Maas theater en dans en Wat We Doen is weer zo’n productie waar je blij uit komt. Een 6+ voorstelling, maar maak er gerust 100- van. Dat is het leuke aan goed jeugdtheater. (…) een inventief en aanstekelijk spel met waarheid en leugens, met lol en verdriet, en met zowel grappige (rijm)teksten als een sterke choreografie, tot slapstick aan toe.” Dagblad van het Noorden ★★★★

Theatrale goochelworkshop | 13.45 uur
Heb je wel eens een leugen verteld? Want er valt een heleboel te goochelen met de waarheid. Mag je doen alsof iets weg is? Is jokken een truc? Kan je toveren met leugens? En hoe doe je dat dan? In deze theatrale goochelworkshop word je zelf de goochelaar. We goochelen met muntjes en de waarheid, liegen tot onze neuzen lang zijn en houden een magisch kampioenschap jokken.
Prijs € 2,50

Kinderfeestje inclusief
Vier je feestje bij ons in De Harmonie! Je wordt feestelijk ontvangen met limonade en een zoete lekkernij, bezoekt een voorstelling en eet (voor of na de voorstelling) natuurlijk overheerlijke frietjes met een
lekkere snack.
Prijs inclusief voorstelling € 15,- | reserveer hier


Concept / regie: Floris van Delft
Tekst: Floris van Delft, Wolter Muller
Spelers: Michiel Blankwaardt, Rochelle Deekman, Stacyian Jackson
Decor: Laura de Jong
Kostuums: Nicky Nina de Jong
Licht: GVDO Lichtontwerpers
Geluid: Dries Bijlsma
Magisch advies: George Parker
Coproductie: Maas theater en dans, WAT WE DOEN

Laat jij je betoveren door Maas theater en dans?

Website: www.maastd.nl

Floris van Delft maakte eerder CASH, Toen wij van Rotterdam vertrokken en Sell Me Your Secret bij Maas theater en dans. De jokkebrokker is zijn eerste werk voor kinderen bij Maas in coproductie met zijn eigen gezelschap WAT WE DOEN.

Floris van Delft over De jokkebrokker
“Dit is de leeftijd waarop kinderen het onderscheid tussen fantasie en werkelijkheid door beginnen te krijgen, en dus ook het begrip liegen ontdekken. In een wereld waarin de waarheid niet meer te onderscheiden lijkt van 'alternative facts’ lijkt het me bijzonder om het juist met zo’n jong publiek te hebben over: wat is waar?”