Muziektheater

De Koperen Tuin

Kleine zaal

Prijs € 22,25
incl. garderobe en pauzedrankje

Kleine zaal

Prijs € 22,25
incl. garderobe en pauzedrankje

Vestdijks roman De koperen tuin is een klassieker. In ‘de Tuin’ raakt de jonge Nol Rieske betoverd door het koperorkest. Het merkwaardige meisje Trix, de drankzuchtige dirigent Cuperus en de magische klanken van de muziek (vooral de opera ‘Carmen’) bepalen zijn jeugd in het provinciestadje W... Toppianist en rasverteller Christiaan Kuyvenhoven kruipt in de huid van Nol en speelt pianomuziek van Bizet, Chopin, Beethoven en Sousa/Horowitz.

Als Nol Rieske door zijn moeder wordt meegenomen naar ‘de Tuin’ raakt hij betoverd door het koperorkest. De muziek neemt bezit van hem en hij danst met Trix. Dit merkwaardige meisje, de drankzuchtige dirigent Cuperus, en de magische klanken van de muziek bepalen zijn jeugd in het provinciestadje W... Een opvoering van de opera Carmen zal ingrijpende gevolgen hebben voor zijn leven. Het luidt de maatschappelijke afgang van zijn muzikale held Cuperus in, en zet Trix aan tot een dramatisch besluit. Nol probeert zijn rol hierin te bepalen door zijn jeugdherinneringen op een rij te zetten. Deed hij er goed aan het theater voortijdig te verlaten? Of had hij Trix voor haar lot kunnen beschermen en haar voor eens en voor altijd voor zich kunnen winnen?

Met De Koperen Tuin zet Christiaan Kuyvenhoven zijn samenwerking met regisseur Laurens Krispijn de Boer voort. Samen bewerkten zij dit hoogtepunt uit de Nederlandse literatuur tot een ontroerende, muzikale monoloog. Christiaan kruipt in de huid van Nol Rieske, en speelt pianomuziek van Bizet, Chopin, Beethoven en Sousa/Horowitz. Toppianist Kuyvenhoven presenteerde zich in 2013 succesvol als theatermaker met de voorstelling ‘Cosima’. Kuyvenhoven is niet alleen een begenadigd pianist, hij is ook een rasverteller, kopten de 4-sterrenrecensies.


Piano & spel Christiaan Kuyvenhoven Regie Laurens Krispijn de Boer Licht Blauwe Uur Romanschrijver Simon Vestdijk Art direction Studio Kuyvenhoven Fotografie Ralf Mitch Script Christiaan Kuyvenhoven Scriptontwikkeling Laurens Krispijn de Boer Producent Stagecrowd Foundation & Certo Productions

Website: www.christiaankuyvenhoven.com