Musical

De Marathon

John Buijsman, Kees Boot, Jelka van Houten e.a.

AEGON zaal

Prijs € 47,50
incl. garderobe en pauzedrankje

AEGON zaal

Prijs € 47,50
incl. garderobe en pauzedrankje

Om een bijna failliete garage te redden besluiten vier Rotterdamse monteurs, zonder ook maar een greintje conditie, een gesponsorde marathon te lopen. Gaandeweg blijkt er meer op het spel te staan dan alleen het halen van de finish. Na het succes van de film (2012) is het nu in het theater genieten van ‘De Marathon’. Mede dankzij nieuwe muziek van Thomas Acda. Een herkenbare, tragikomische en oer-Hollandse musical over vriendschap en sores.

De filmhit De Marathon veroverde reeds vele harten en is vertaald naar een musical die de must-see van het seizoen wordt genoemd. Herkenbaar, tragikomisch en oer-Hollands. Voor en door gewone mensen.

Gerard, Nico, Kees en Leo – vier Rotterdamse garagemonteurs – sleten tot voor kort hun dagen met moorkoppen, bier en klaverjassen. Als Gerards garage failliet dreigt te gaan, komen de mannen op het lumineuze idee om gesponsord de marathon te lopen. 42 kilometer voor de heren met een conditie van nul en een instelling van likmevestje… Gaat dat lukken? De mannen gaan in ieder geval bloedserieus in training onder leiding van hun collega Yusuf, oud-marathonloper, om de garage van hun vriend te redden. Onderweg blijkt er meer op het spel te staan dan het halen van de finish.

Een ontroerende musical vol humor over vriendschap, liefde en de sores van vier underdogs met het hart, maar vooral de tong, op de juiste plek. Naar het idee van Martin van Waardenberg en Gerard Meuldijk, doorspekt met nieuwe liedjes van Thomas Acda en in de hoofdrollen o.a. John Buijsman, Kees Boot en Jelka van Houten. De regie is in handen van Job Gosschalk, bekend van JEUK, ’t Schaep met de 5 Pooten en De Zevende Hemel.


Regie: Job Gosschalk | Muziek: Thomas Acda & David Middelhoff | Arrangementen : REC Sound | Cast: John Buijsman, Kees Boot, Dennis Willekens, Gürkan Küçüksentürk, Jelka van Houten, Lucretia van der Vloot, Terence van der Loo, Robbert van den Bergh, Roosmarijn Luyten, Maaike Martens, Jip Smit e.v.a. | Band: Met 5-koppige live band

Tragikomische filmhit nu in het theater met 5-koppige live band!

Website: www.senf.nl

NRC **** "De marathon verdient het om een kassucces te worden"
Nu.nl **** "De Marathon zorgt voor kippenvel"