Jeugd & Familie

De Toverfluit

De Toneelmakerij en Silbersee

zaterdag

7

december
2019

19:30 - 21:00 uur
Geen pauze

Rabobank zaal

Prijs € 18,50
incl. garderobe

VANAF 7 JAAR

18:00 uur | ouder - kind workshop | € 2,50

klein theatermenu | € 7,50

18:30 uur | inleiding gratis, wel reserveren

zaterdag

7

december
2019

19:30 - 21:00 uur
Geen pauzeRabobank zaal

Prijs € 18,50
incl. garderobe

VANAF 7 JAAR

18:00 uur | ouder - kind workshop | € 2,50

klein theatermenu | € 7,50

18:30 uur | inleiding gratis, wel reserveren

Families genieten tijdens de donkere dagen van het sprookjesachtige verhaal van De Toverfluit. De Toneelmakerij en Silbersee creëren een onvergetelijke ervaring voor het hele gezin met zangers, acteurs en muzikanten. Kinderen maken met hun (groot)ouders kennis met deze avontuurlijke opera van Mozart in een eigentijds jasje. En ze beleven samen de spannende avonturen van een echte ruimteprins en ruimteprinses. Een geweldig uitje in het theater.


De Toverfluit is een spannende, sprookjesachtige opera. Het is de allerbekendste ter wereld. De beroemde aria van de Koningin van de Nacht kent iedereen, zelfs als je nog nooit een opera hebt gezien. Of gehoord. In 1791 schreef Mozart de opera over de prins Tamino die met behulp van een mysterieuze toverfluit de prinses Pamina moet redden.
Silbersee en De Toneelmakerij maken nu samen, speciaal voor iedereen vanaf 7 jaar, een nieuwe versie. Deze Toverfluit speelt zich af tegen de achtergrond van een intergalactische strijd tussen de Nacht en de Zon. De jonge astronaut Tamino stort neer met zijn raket in een vergeten deel van ons melkwegstelsel. Daar ontmoet hij de sterrenvanger Papageno. Samen gaan ze op avontuur om een prinses te redden. Ze slagen in hun missie en de astronaut valt als een blok voor de stoere prinses. En zij voor hem. Dus: ze leven nog lang en gelukkig, want zo gaat dat in sprookjes. Of toch niet helemaal?

Muziektheatergezelschap Silbersee en De Toneelmakerij bundelen de krachten voor een volstrekt eigentijdse versie van dit meesterwerk van Mozart waarin klassieke muziek, rap, dans en theater samenvloeien tot een magisch muziektheater voor de hele familie.

Met Engelse boventitels; dus ook geschikt voor een niet-Nederlandstalig publiek.

Ouder-kind workshop | 18.00 - 19.20 uur

Altijd al eens als diva in een opera willen zingen? Dit is je kans. Studeer voor de voorstelling samen met je kinderen een canon uit de Toverfluit in en zing deze als pop-up-choir tijdens de voorstelling mee. Naast klassieke aria’s gaan we aan de slag met beatbox en rap. Naast de muziek die we in de voorstelling zingen, denken we na over de oneindigheid van het heelal en zingen, rappen en hummen we onze kerstwens het universum in. Prijs workshop € 2,50. Voor aanvang van de workshop kun je een hapje eten in De Harmonie. Voor kinderen hebben we een klein theatermenu samengesteld.


Regie: Paul Knieriem muzikale leiding: Romain Bischoff libretto: Daniël van Klaveren compositie: Wolfgang Amadeus Mozart & Genevieve Murphy dramaturgie: Paulien Geerlings scenografie: Morgana Machado Marques kostuums: Jorine van Beek lichtontwerp: Gé Wegman geluidsontwerp: Maurits van Thiel met: Nadia Amin, Arnout Lems, Carl Refos, Viola Cheung, Genevieve Murphy, Michaela Riener, Meneka Senn, Guus van der Steen, Georgi Sztojanov, Carlos de Vries

Mozart to the Moon and Back

Website: toneelmakerij.nl silbersee.com

Paul Knieriem (De Toneelmakerij) over De Toverfluit: “Een van mijn vroegste theaterervaringen was een bezoek aan De Toverfluit van Frank Groothof. Die voorstelling heeft indertijd diepe indruk op mij gemaakt en nu ik zelf kinderen heb luisteren wij ook weer samen naar De Toverfluit. De muziek is prachtig, betoverend en tijdloos. Ik hoop dat het jonge publiek in de zaal net zo geraakt wordt door deze Toverfluit als ik 25 jaar geleden.”

Romain Bischoff (Silbersee) over De Toverfluit: “Als boerenzoon, zonder enige klassieke achtergrond, werd ik door Mozarts Toverfluit, in het operahuis van Luik, letterlijk betoverd. Hij heeft ons allen, jong en oud, een schat aan magische melodieën geschonken. Kwieke, vitale, bruisende muziek die ons meevoert naar andere werelden. Samen met de diverse cast, van beatboxer tot operazanger, van spokenword-artist tot een Schotse doedelzak speelster gaan we De Toverfluit maken met maestro Mozart in ons DNA. De kinderen en families zullen we meevoeren naar een nieuwe intergalactische, fantasierijke muziektheater-kosmos anno 2040

 

Deel deze voorstelling:   E-mail