Jeugd & Familie

De tuinen van de herinnering

BEER muziektheater

Accent zaal

Prijs € 12,50
incl. garderobe

VANAF 9 JAAR

Accent zaal

Prijs € 12,50
incl. garderobe

VANAF 9 JAAR

Een beetje eigenaardig is de vader van de 10-jarige Michel wel. Hij verkleedt zich namelijk geregeld als clown. Michel schaamt zich dood… Maar dan onthult zijn oom een intrigerend familiegeheim dat te maken heeft met een verzetsdaad in de Tweede Wereldoorlog. Meesterverteller René Groothof speelt en vertelt een uur lang zonder dat het een seconde verveelt.


Een pareltje van tederheid, lef en humor

De tienjarige Michel schaamt zich dood voor zijn vader, die de eigenaardige gewoonte heeft om zich te verkleden als clown. Dan onthult de broer van zijn vader hem een familiegeheim. Tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn de broers, na het plegen van een verzetsdaad, in een leemput geworpen en overgeleverd aan de Duitse bewaker. Zij kregen te horen dat één van hen ‘s avonds zou worden geëxecuteerd. De gevangenen mochten zelf bepalen wie. Dit onaangename avontuur krijgt echter een onverwachte wending. De essentie van het leven wordt bloot gelegd met de dood in het vizier.


Regie: Genio Groot Tekst: Michel Quint Spel: René Groothof Vormgeving: Rogier Willems Lichtontwerp: Dirk Blom Geluidsontwerp: Maarten Bokslag

Gebaseerd op het aansprekende boek van Michel Quint

Website: www.muziektheaterproducties.nl

Het Parool in 2009:
“Geen acteur kan met zo weinig middelen zoveel beelden oproepen als Groothof. Binnen de kortste keren weet hij een sfeer van intimiteit te creëren. Alsof hij op de rand van je bed zit te vertellen, alleen voor jou.”

de Volkskrant ***** in 2009:
“Theatermaker René Groothof brengt dit verhaal met wortels in de Tweede Wereldoorlog relativerend licht, zodat niemand zich hoeft te verliezen in de zwaarte. Ook jeugdige toeschouwers niet.”

NRC Handelsblad in 2009:
“Hij speelt zelf alle rollen. Dankzij zijn mimiek en grenzeloze voorraad stemmetjes ga je helemaal mee in de persoonswisselingen. (…) Groothof is een aanstekelijke verteller. (…) Een uur lang speelt en vertelt hij, zonder dat het een seconde verveelt.”