Toneel

De Verleiders Female

Een voorstelling onder de gordel

donderdag

27

februari
2020

20:15 - 22:00 uur
Geen pauze

AEGON zaal

Prijs € 35,-
incl. garderobe en pauzedrankje

donderdag

27

februari
2020

20:15 - 22:00 uur
Geen pauzeAEGON zaal

Prijs € 35,-
incl. garderobe en pauzedrankje

In de Verleiders Female is het woord aan de vrouwen. Jelka van Houten, Susan Visser, Stephanie Louwrier, Gusta Geleijnse en Dunya Khayame treden in de voetsporen van DE VERLEIDERS en stellen de machtsongelijkheid tussen mannen en vrouwen aan de kaak.

Ze tonen een vileine en kritische blik op brandende kwesties als de loonkloof, het glazen plafond en #MeToo. Dit alles volgens het bekende VERLEIDERS-concept: een mix van stand-up, crosstalks, interactie met het publiek en persoonlijke verhalen.DE VERLEIDERS maken stukken over macht. Eén onderwerp hebben ze laten liggen: de machtsongelijkheid tussen mannen en vrouwen. Tot nu toe. Want hier zijn DE VERLEIDERS FEMALE: Jelka van Houten, Susan Visser, Stephanie Louwrier, Gusta Geleijnse en Dunya Khayame. Brandende kwesties als maatschappelijke rolverdeling, het glazen plafond, de hardnekkige loonkloof, male privilege en #MeToo, ze komen allemaal aan bod. Afgewisseld door keiharde feiten die definitief afrekenen met de vraag of machtsongelijkheid nog een onderwerp is dat besproken moet worden (antwoord: ja).

Dit alles volgens het bekende en beproefde VERLEIDERS-concept: een mix van stand-up, crosstalks, interactie met het publiek en persoonlijke verhalen. Energiek, vilein en kritisch. Ook de vrouw zelf komt er niet zonder kleerscheuren vanaf. De actrices kruisen de degens en bewijzen voor eens en altijd dat de man niet langer meer de norm is, want dat heeft nu wel lang genoeg geduurd. Na afloop kun je alleen maar concluderen: “Wat een voorstelling met kloten.”


Producent: Bos Theaterproducties | regie: Tom de Ket | met: Susan Visser, Jelka van Houten, Stephanie Louwrier, Dunya Khayame en Gusta Geleijnse | decorontwerp: Michiel Voet | lichtontwerp: Uri Rapaport | kostuumontwerp: Arien de Vries

Een voorstelling met kloten die je niet wilt missen

Website: de-verleiders.nl bostheaterproducties.nl

 

Deel deze voorstelling:   E-mail