Toneel

DE VERLEIDERS

Stem Kwijt

AEGON zaal

Prijs € 37,-
incl. garderobe en pauzedrankje

AEGON zaal

Prijs € 37,-
incl. garderobe en pauzedrankje

Het verzet tegen het handelsverdrag TTIP, belastingtrucs en het gevoel van onmacht bij burgers maakt dat democratie als staatsvorm een holle frase is geworden. En dat in deze tijd van grote problemen met migratie, het klimaat, banken en groeiende ongelijkheid. Maar wat dan? Democratie 2.0: hoe ziet die eruit? DE VERLEIDERS wijzen de weg in deze gitzwarte komedie!


DE VERLEIDERS zijn terug met de spetterende, gitzwarte komedie ‘Stem Kwijt’. De democratie werkt niet meer of – nog pijnlijker – heeft misschien nooit gewerkt. Het verzet tegen het handelsverdrag TTIP, belastingtrucs en het steeds grotere gevoel van onmacht bij burgers maakt dat democratie als staatsvorm een holle frase is geworden. Gekozen politici blijken de slippendragers van multinationals en banken, of populistische slaven van hun electoraat. En dat terwijl wij voor grote ingewikkelde vraagstukken staan als migratie, het klimaatprobleem, de aanhoudende bankencrisis en de groeiende ongelijkheid tussen arm en rijk. De verkiezingen, die het feest van de democratie hadden moeten worden, werden ordinaire straatgevechten over non-issues, opgestookt door de media. En tegelijkertijd hebben xenofobe partijen steeds meer terrein gewonnen, wat al leidde tot Brexit en Trump.
Maar wat dan? Moeten we naar andere vormen van politiek toe? Democratie 2.0, hoe ziet die eruit? DE VERLEIDERS onderzoeken op hun vertrouwde wijze hoe nu verder.


Regie: Aat Ceelen | tekst: George van Houts en Tom de Ket | spel: Victor Löw, Leopold Witte, George van Houts, Tom de Ket en Marcel Hensema | decorontwerp: Michiel Voet | lichtontwerp: Uri Rapaport | kostuumontwerp: Maya Schröder

Een spetterende komedie over Democratie 2.0!

Website: www.de-verleiders.nl