Jeugd & Familie

De Vrekkin

NTjong & HNT

Rabobank zaal

Prijs € 17,50
incl. garderobe

VANAF 8 JAAR

Korting met dbiebpas

18:15 uur | kijkje achter de schermen | € 2,50

Kinderfeestje

18.45 uur | Kindercollege (gratis)

Rabobank zaal

Prijs € 17,50
incl. garderobe

VANAF 8 JAAR

Korting met dbiebpas

18:15 uur | kijkje achter de schermen | € 2,50

Kinderfeestje

18.45 uur | Kindercollege (gratis)

Een schaamteloze familie met te veel geld en te weinig realiteitsbesef leidt een uitzinnig leven. Moeders mode-imperium lijkt een onuitputtelijke bron van geld voor haar kinderen, die zich hebben ontwikkeld tot brutale en inhalige mormels. Als zij zich realiseert dat iedereen van haar profiteert, gooit ze de kluis dicht. Niemand wil immers een levende creditcard zijn. Hilarische komedie met visueel spektakel. Gebaseerd op ‘De Vrek’ van Molière.


De Volkskrant **** “De Vrekkin is een vrolijke glittershow over en voor de hele familie.” 

Trouw ****  "De familievoorstelling is een explosie van theatrale vondsten, gevatte teksten en filmische beelden.”  

Tekstschrijver Jibbe Willems liet zich inspireren door de Vrek van Molière. Regisseur Noël Fischer brengt zijn nieuwe tekst tot leven in deze hilarische familiekomedie. De Vrekkin laat zien dat je je gezin niet kunt runnen als een bedrijf en dat geld niet hetzelfde is als oprechte aandacht.
 
Onder strakke regie van moeder en haar personal assistent leidt deze modern family met zoon, dochter en life coach een uitzinnig leven. Moeders mode-imperium lijkt een onuitputtelijke bron van geld voor haar kinderen, die zich tot brutale en inhalige mormels hebben ontwikkeld. Als ze zich realiseert dat iedereen van haar profiteert, gooit moeder de kluis dicht. Niemand wil tenslotte een levende creditcard zijn. Ondertussen leven haar kinderen zich uit in geheimen, stiekeme verlangens en foute vriendjes. De gezinschaos is compleet.
 
In een supermateriële wereld waarin kinderen bijna vanzelfsprekend opgroeien met de nieuwste gadgets, dure merkkleding en funny trips is het voor ouders lastig grenzen te stellen. Families als de Trumps en Kardashians geven het idee dat rijkdom onuitputtelijk is. Als liefde wordt uitgedrukt in geld, dan wil je er toch zoveel mogelijk van hebben?

Kijkje achter de schermen | 18.15 uur
Altijd al eens een kijkje willen nemen achter de schermen van De Harmonie? Samen met de rondleider dwaal je door het theater, langs het toneel, foyers en de kleedkamers en mag je misschien al even in de zaal van de voorstelling kijken. Prijs € 2,50

Kindercollege Hoe word ik miljonair? En word ik dan gelukkig?
Niet zomaar rijk, nee, superrijk. Wie wil dat nou niet? Voorafgaand aan De Vrekkin kun je samen met je broer, zus, vader, moeder, opa of oma meedoen met het kindercollege. Gratis toegankelijk Reserveer hier

Kinderfeestje inclusief
Vier je feestje bij ons in De Harmonie! Je wordt feestelijk ontvangen met limonade en een zoete lekkernij, bezoekt een voorstelling en eet (voor of na de voorstelling) natuurlijk overheerlijke frietjes met een lekkere snack.
Prijs inclusief voorstelling € 15,- (reserveren is mogelijk vanaf 5 personen) | reserveer hier


Cast
Uit het vaste ensemble van Het Nationale Theater spelen Betty Schuurman en Bram Coopmans de hoofdrollen in De Vrekkin. Daarnaast zijn er mooie rollen weggelegd voor gastacteurs;
Christine van Stralen (SpangaS, Dunya en Desie, Celblok H), Sander Plukaard (Loenatik The Movie, Vechtershart), Yara Alink (Alink&Plukaard), Isabelle Houdtzagers (Platonov, Theater Utrecht), Billy de Walle (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht), Dalorim Wartes (DOX).

Tekst: Jibbe Willems
Regie: Noël Fischer
Regie assistentie: Loek de Bakker
Dramaturgie: Martine Manten
Decorontwerp: Thomas Rupert en Roos Veenkamp
Kostuumontwerp: Carly Everaert
Lichtontwerp: Uri Rapaport
Muziek: William Bakker

Hoe overleef ik mijn rijke moeder?

Website: www.hnt.nl