Dit is geen dagboek

BEER muziektheater

Accent zaal

Prijs € 12,50
incl. garderobe

VANAF 13 JAAR

Accent zaal

Prijs € 12,50
incl. garderobe

VANAF 13 JAAR

Vier jaar geleden overleed zijn oma. Nog steeds heeft de 16-jarige Boudewijn de draad van het leven niet goed kunnen oppakken. Depressief ligt hij in bed. Op aanraden van zijn vader begint Boudewijn aan een dagboek. In 'Dit is geen dagboek' beschrijft hij boos zijn dagen. Muziek van onder anderen Beethoven, Adams en Glass maken Boudewijns emotionele rollercoaster extra invoelbaar.


Een muzikale rollercoaster

Dit is geen dagboek is een muziektheatervoorstelling naar het populaire jeugdboek van Erna Sassen; een ontroerend verhaal waarin de 16-jarige Boudewijn zich uit een depressie worstelt.
Als Boudewijn vier jaar na de zelfmoord van zijn moeder alleen nog maar dagenlang in bed ligt, geeft zijn vader hem ten einde raad een stapel cd’s en een leeg schrift: “Als je niet elke dag iets in het schrift schrijft en naar minimaal één CD luistert, laat ik je opnemen in een psychiatrische inrichting.”
Met tegenzin kladdert Boudewijn ‘Dit is geen dagboek’ voor in het schrift en zet zich aan zijn taak. Hij is op een aandoenlijke wijze grof, direct en meedogenloos fel, want hij is verdrietig, kwaad en in de steek gelaten. Hij maakt ruzie met zijn vader, vindt troost bij zijn 6-jarige zusje Pluis, worstelt zich door school, en wordt verliefd op Pauline. Uiteindelijk lukt het hem zijn werkelijke gevoelens voor zijn moeder te erkennen en opnieuw contact te maken met de wereld en Pauline.
De hele tekst is op muziek van o.a. Beethoven, Bruckner, Adams en Glass gezet, waardoor de emotionele rollercoaster waar Boudewijn in zit direct voelbaar is.


Regie: Aike Dirkzwager Tekst: Erna Sassen Spel: René Groothof en Daniel Cornelissen Vormgeving: Rogier Willems Compositie: Beethoven, Ives, Bruckner, JacobTV, John Adams, Philip Glass

Gebaseerd op het gelijknamige boek van Erna Sassen

Website: www.muziektheaterproducties.nl

De pers over ‘Dit is geen dagboek’:
"Dit is geen dagboek’ is een aangrijpende, herkenbare, muzikale en zelfs geregeld grappige voorstelling." 4 sterren, De Volkskrant
"De voorstelling houdt de jonge toeschouwers moeiteloos ruim een uur lang in haar ban." 4 sterren, De Theaterkrant
"Het is interessant mee te maken hoe dit stuk publieke emoties oproept." Friesch Dagblad