Dunja Jocic

februari

Accent zaal

20:00 uur | dansvoorafje

Dunja Jocic was een van de gezichtsbepalende dansers van Club Guy & Roni. Sinds enige jaren legt ze zich toe op het maken van haar eigen voorstellingen. In haar hallucinerende, filmische voorstelling ‘The Protagonist’ volgt u een narcistische, computerverslaafde jonge vrouw. In een poging om grip te krijgen op haar leven besluit ze offline te gaan. Haar toevlucht tot de analoge wereld veroorzaakt echter allerlei dagdromen. Het heden mengt zich met de tijd van de mythische, gewelddadige en tragische Queen Mary.

Dunja Jocic werd bekend als een van de gezichtsbepalende dansers van Club Guy & Roni. Sinds enige jaren maakt ze eigen voorstellingen en behoort ze tot de spannende nieuwe dansmakers van dit moment. Vanuit een originele en compromisloze visie op dans maakt zij hallucinerende voorstellingen met een elektrisch geladen en grillig virtuoze danstaal en een sterk filmisch karakter.
In haar nieuwe voorstelling ‘The Protagonist’ volgen we een narcistische, computerverslaafde jonge vrouw. Ze raakt steeds dieper verstrikt in de digitale wereld en krijgt het steeds moeilijker om zich staande te houden in de verschillende realiteiten. In een poging grip te krijgen op haar leven, neemt ze een rigoureus besluit: ze gaat offline. Haar toevlucht tot de analoge wereld veroorzaakt echter een stroom dagdromen. Als in een verwarde online zoekmachine raakt ze verstrikt in historische inconsequenties. Het heden mengt zich met de tijd van de mythische, gewelddadige en tragische Queen Mary.

Concept, regie en choreografie: Dunja Jocic | tekst: Barbi Markovi | compositie: Harry de Wit | kostuumontwerp: Slavna Martinovic

Website: www.korzo.nl www.dunjajocic.com